keresés menü

Így iktatta be Snoop Dogg a rock & roll dicsőségcsarnokba Tupacot

Tavaly decemberben mi is megírtuk, hogy bejelentették a csillagszemű rapperek legcsillagszeműbbike, Tupac Amaru Shakur beiktatását a legnagyobb zenészek dicsőségcsarnokába – ahol egyébként szégyenszemre vele együtt összesen csak hat hiphop előadó foglal helyet egyelőre.

Tupac is bekerült a legnagyobb zenészek dicsőségcsarnokába

A múlt pénteken pedig lezajlott a ceremónia is.

Ezen a legkutyábbik rapper, Snoop Dogg mondott hosszabb beszédet az 1996-ban lelőtt rapperről, és szándékosan nem a szupersztár karaktert domborította ki szónoklatában, hanem, ahogy többször is megismételte, “Tupacot, az embert.”

Majd közeli sztorikat idézett fel, például azt, amiről eddig nem sokan tudhattak: hogy ő adta neki, Snoop Doggnak élete első spangliját. Aztán azt, amikor Suge Knight-nál azért kilincselt, hogy hozzák már ki Pac-ot a böriből, és vegyék be a Death Row lemezkiadóhoz. És akkor úgy érezték, olyan csapatot hoztak össze, mint amilyen a Lakers volt legszebb pillanataiban: Dre volt az edző, Suge a tulaj, ők ketten rapperek meg azok a pályán, akik történelmet írnak minden újabb dallal.

Azt is elmondta, annyira testvéries menetben voltak, hogy míg fiatal rocksztárkodásuk hajnalán egy fehér Rolls Royce-t vásárolt mogyoróvajszínű ülésekkel, Tupac vett egy ugyanolyat feketéből, majd Tupac áthívta a szabóját, hogy maffiás Hugo Boss szettbe öltözhessenek mindketten, aztán amikor Snoop beruházott egy luxusvillába, Pac az utca túlfelén vett pecót.

“Szomszédok, vágod? Persze igazából csak két fekete kiscsávó voltunk, akik igyekeztek felnőni.”

Ennél persze már csak az a történet jobb, amikor elmondja, hogyan ejtőernyős-vízisíeltek Dél-Amerikában, ketten együtt, elmenekülve az épp aktuális szarjaiktól (rendőrségi ügyeiktől), miközben majd’ beszartak a levegőben.

Legnagyobb dalait is felidézték a beiktatáson Alicia Keys, YG és T.I. közreműködésével: