keresés menü

A Balcony TV Budapest nagy elsejei majálisán debütál Iamyank zenekara. Nézzél róluk promóvideót!

Yank nem ma kezdte, de a jelek szerint nem is holnap fejezi be, amit a kütyük mögött produkál. Tíz év dobolás, 2011 óta elektronikus szólóprojekt, műfaji határtágítások, remixek az Animától Péterfy Boriékig, fellépések a Mount Kimbie, Caribou vagy Nosaj Thing előtt és után, idén márciusban egy spéci mobilos játékapp kíséretében megjelentetett album, ami a magyar App Store-ban hamar első helyre került – evidens volt, hogy a következő lépés a bővülés lesz, hiszen tarthatatlan, hogy valaki ennyi energiát maga tartson kézben (annak ellenére, hogy a rasztatulajdonos producer nemrég a Toldiban is elég szépen elboldogult egymaga).

Három zenésszel egészül ki a projekt: Bognár Szabolcs (Soulclap Budapest, Amoeba) billentyűzik, Mohácsi Mátyás (Grand Mexican Warlock, Shell Beach) basszerozik, Somló Dániel (ex- Grand Mexican Warlock, ex- Esclin Syndo, SeeN) pedig a dobok mögött ügyel majd. Első alkalommal május elsején, ezen a nagyszabású A38-as zenefeszten.

Ezzel a videóval csinálják a kedvcsinálást hozzá:

Az emlegetett szuperbuli egyébként tényleg szuper lesz: az orrteraszon a délutáni órákban már a Bladerunnaz DJ-k rotyogtatnak, aztán este a hajógyomorban az Iamyank live debütáláson túl az osztrák Mynth és a Mary Popkids játszik – utóbbi friss dalokat is mutat be -, a tetőteraszon Zanzinger, a Middlemist Red-es Nóvé Soma, a Run Over Dogs, Antonia Vai és Manoya lépnek fel.

Utánuk a Blahalouisiana és a Balcony TV Budapest tagjai dj-znek, végül pedig mi, az Urbanplayer kaptuk meg a levezetést éjjel fél egytől, amikor is üde, fiatalos elektronikus hipszterzenék hangoznak majd el. Gyertek!