keresés menü

Houston jelentkezik: a város hiphopjának negyed évszázada egy gigamixben

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon bírom a jó hosszúra eresztett, tematikus mixtape-eket. Csak betolod, aztán pörög melletted egy egész korszak, színtér vagy egy adott hely történelme. Ilyen ez a napokban kikerült, a Houston Rap Tapes című történelemkönyvhöz készített hat órás válogatás is, ami a város legjobb hiphop-trekkjeiből szemléz 1991-től egészen 2014-ig.

Nyilván van az egészben egy jó adag pszeudo-nosztalgia, hiszen ilyen töménységben talán maguk a houstoni rapperek sem hallgatták soha a földijeik cuccait, de akkor is jó tök egy ilyen szűk, ugyanakkor mély merítés az összevisszábbnál is összevisszább fél órás mixtape-ek korában. Amúgy ha számomra egy-két ismerős név a playlistben, akkor már sokat mondtam. Viszont ez nem is számít, hiszen szórakoztató és a maga nemében elég változatos anyag ez, hamar elkap. Pörögjön hát estig, talán még utána is megyek egy két jobb trekknek.

A színtér fontos figuráit, MC-ket, dílereket, striciket stb. egyaránt megszólaltató könyv errefelé rendelhető, és ilyesmi fotók vannak benne:

 

Houston_rap_1024x1024

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥