keresés menü

Magyar duó hozza össze a nyolcvanas évek synthwave-jét és rockgitárjait

A Hotter Than December nevű banda nem kicsit forróbb, mint a december, konkrétan olyan, mintha egy nyári este végigszakítanál a nyolcvanas évek Sunset Stripjén egy rózsaszín kabrióval: neonfények és forró gitárszólók egyszerre.

  • A Hotter Than December tagjai, Fekete András és Singh-Bahadur Áron még a gimiben zenéltek először olyan hard rock és haevy metál zenék bűvöletében, mint a WASP, Whitesnake, King Kobra vagy a Survivor.
  • A Hotter Than December megalakulásához két találkozás kellett. Először is volt a Miami Night 1984 Early Summerje, aminek hatására András a nyolcvanas évek synthwave-jével kezdett kacérkodni – de valahogy nem volt az igazi.

  • Szerencsére pont ekkor volt egy találkozó a gimis baráttal, Áronnal, aminek az lett a következménye, hogy újra egy szobában zenéltek. És Áron gitárszólóival lett teljes a Hotter Than December. Persze, a nevet még csak ezután találták ki.
  • 2016 januárja volt, Andrásék úgy érezték, hogy bár hideg ehhez a zenéhez, de mégiscsak melegebb, mint a december volt. Hát innen.
  • A januárban íziben kitett két szám után, most újabb három került ki a Soundcloudra. Nem kifejezetten kislemez vagy minialbum, nincs is közös gyűjtőcímük egyelőre, de simán lehet őket egyben hallgatni, úgyhogy mutatjuk is valahányat ebben a posztban.