keresés menü

Ilyen tökéletesen még senki nem figurázta ki az újhullámos (t)reppzenét

A Hopsin nevű MC nem csak gyakran viselt fehér kontaktlencséivel hívta fel magára a figyelmet az elmúlt években, de az átlagosnál körmönfontabb, okosabb szövegeivel is, amikkel lényegében az őt körülvevő világban tett megfigyeléseit közli. Ja, meg azért nem tett rosszat a hírnevének az sem, amikor kicsit nekiment Tyler The Creatornak, majd egy interjúban elmondta, hogy azért nem bírja az Odd Future-t, mert negatívok, random módon dobálják a szövegeket, és zeneileg sem valami nagy számok.

Na, és ez a kritikus (és társadalomkritikus) Hopsin most laza másfél percben helyretette az elmúlt években feltört, autone-nal eltorzított hangú (ezért gyakran nehezen érthető), Future és Young Thung nevével fémjelzett, aranyvillantós trapvonalat. Gyakorlatilag egy paródiával.  Így vezeti fel:

“Ezek már szavakat sem mondanak. Csak van alattuk egy baszottnagy beat, amivel beléd dumálják, hogy szereted ezt a szart.”

A No Words ironikus módon Hopsin eddigi legjobb trekkje lett:

Az általa kifigurázott “fura rap” műfajáról és annak leágazásairól egyébként Rónai András írt egy remek összefoglaló cikket a VS.hu-ra, azt mindenképp érdemes elolvasni.