keresés menü

Hogyan kerül Sid Vicious és a Taxisofőr egy klipbe?

luv

Trouble Andrew új, Gucci Ghost elnevezésű projektje részeként készült klipje igazi popkulturális kavalkád. A Joy Division Love Luv Will Tear Us Apartjának trap-popos újragondolásához Drew Toonz (animáció) és Mike Of Uzi (rendezés) készítettek klipet.

A merész történet szerint 1978 -at írunk és No Work Cityben járunk. A Sex Pistols basszusgitárosa, Sid, és skizofréniás szőke csaja, Nancy a legendás Chelsea Hotelből lépnek ki, ahol nem más veszi őket fel, mint a mohikánfrizurás Robert de Niro, azaz a náluk semmivel sem kevésbé kultikus Taxisofőr. Majd együtt indulnak el a végső útra, amely során a klip készítői is feltűnnek különböző módokon, utalásokon keresztül.

A Sid és Nancy elátkozott szerelmét viccesen újrakontextualizáló videóban igazából nehéz megmondani, hogy mi a jó. Simán lehet, hogy csak a szerencsésen egymás mellé pakolt ötletek tömege miatt, de működik annyira, hogy mi is megénekeljük.

Trouble úr amúgy már korábban is kiadott egy a Toonz-Uzi duóval közösen készített klipet a Gucci Ghost EP-hez. Akkor a két ikonikus művészt, Andy Warholt és Jean-Michel Basquiat-t eresztették össze egy boxmeccsre No Work Cityben, a városban, ahol minden megtörténhet. Álljon itt ez a videó is!