keresés menü

Hó, hó, hó! Időjárásjelentés Montrealból Möbel-soundtrackkel

Tegnap jelent meg a Möbelnek, azaz a neonszínű elektropopban és annak stíluskörnyezetében lavírozó Polar Dearnek kevésbé szem előtt lévő felének, Lechner Márknak az új dala. Ez itt:

A többek között a zord tél ihlette és egy zongoratéma körül keringő, ezért kevésbé táncos, inkább csak simán melankolikus It Was You remek apropó volt arra, hogy megkérdezzük Márkot, hogy milyen idő van Montrealban. Hát ilyen:

“Hellóka!

Irgalmatlan sok hó esik itt le, de hozzá vannak szokva a népek. Leesik hatvan centi hó és simán járhatóak az utak órákon belül, aztán mindenki bent ül a munkahelyén :( A képeken néhány egzotikus munkagép látható, amiket melóból hazafelé fotóztam. 10 percre lakom az irodától, de ötféle géppel találkoztam szemben. Kedvencem a kamion, ami elolvasztja a felszedett havat (ez sajnos túl nagy volt, hogy lefotózzam). Ezek a konvoj végén mennek és a középen romboló szippantós gépek nyomják bele a havat, amit az élen haladó kamionméretű hóeke rendez csinos csíkokba.

Igazán a hideg tud szar lenni. Reggel kilép az ember, belélegzi a -30 fokos levegőt és köhögni kezd, folyik az orra és könnyezik. Először a kis könnytócsa fagy meg, amibe belepislog és odafagy a szempillája. Orrába belefagy a takony és szúrni kezd, amitől tovább könnyezik. Szóval errefelé így harákolva, ragadós pislogás közepedte szokás botorkálni télen.”
Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥