keresés menü

Hellobabybar: mit üzen az új Andrássy úti hely, és elmenj-e a mai nyitóbulira?

UPDATE: felháborodott Facebook-posztokból úgy tűnik, tényleg rendszeresen szórják ki az embereket “sportos viseletre” hivatkozva, ami konkrét nonszensz 2013-ban, amikor egy sapka is lehet elegáns. Innentől mindenki döntse el maga, jó buli-e egy ilyen helyre menni.

Nem ordítóan hangosan, de azért megfelelő üzemhőmérsékleten zajong a Facebook az új szórakozóhely, a HelloBabyBar kapcsán. Május 25-én, vagyis igen, bizony, pont ma este tárulnak fel a kapuk az Andrássy 52. alatt – na de mivel számoljunk? Mi szól mellette? Szól-e bármi ellene? Esélyeket latolgatunk, messzemenően szubjektív nekiindulással, mindössze az alapján, amit eddig érzékeltünk a hype-ból. Csúcsra járatott izgalmak!

hellobaby01

Elnevezés: nem reprezentatív ismerősi körös felmérésem alapján itt már sokan megakadtak, és még sikerült is tetézni ezt egy Hello Party / Hello City / Hello Baby szlogennel. Elsőre felcsapott cápagalléros, szemöldökszedett középvezetőket vizionáltunk, akik egy harminc éve olajozatlan bádogemberéhez hasonló bárgyú végtaglengetések közepette közepette duruzsolják a mellettük tűsarokban kopogó hölgy fülébe, hogy hellóbébi. Persze ez legyen a legkevesebb, hiszen láttunk már hülye nevű helyeket felfutni és jó közönséget bevonzani, az Urimuri óta pedig már megtanultunk együtt lélegezni a slusszkulcspörgetőkkel is. Más kérdés, hogy állítólag face controlt és dress code-ot terveznek, amik ma már semmiképpen sem meleg és barátságos hívószavak.

Aztán itt a videokampány, amit építgetni kezdett a hely jó egy hete: ennek középpontjában egy misztikus modell forog-mozog füsttel-széllel, lassított módban – csinos munka, bár különösebb üzenetet nem hordoz, ha csak azt nem, hogy szándékosan nincs árulkodás, menj el, nézd meg, ha tudni akarod, mi lesz ez. A ballonos videó már többet elmond, itt van mindkettő:

Érdekes ugyanakkor, hogy a lemezlovasokat illetően vájtfülű, ügyes embereket sikerült elhívni, márpedig jó ízlésű emberek kiválasztásához is kell jó ízlés: a nyitóbulin az egyik Bounce-házigazda Eyto, a Freakyhouse-alaptag Fiel és az okos house-okkal házaló (haha!) Klayman játszik az egyes számú teremben, vagyis mind olyanok, akik jellemzően fekete lemezről szórják a megváltást, és teljesen bele vannak őrülve saját kedvenceikbe. A fenti kérdésre a válasz tehát az, hogy egy tesztet megér, főleg, hogy ingyenes a bemenetel – brutális tömegre viszont már most érdemes készülni. Facebook-esemény itt!