keresés menü

Hegymenetbe kapcsoló magyarok: bemutatkozik a Normafa Records

normafakazetta

Borítójára a látható spektrumot, vagy ha úgy tetszik, szivárványt helyezett el az új hazai kezdeményezés, aminek bejelentkező elektronikus levele alig egy órája hullott be az elektronikus ládánkba. Ők a Normafa Records, és azt mondják magukról, hogy:

A label alapítótagjai Déri Ákos (Berriloom), Magyar Máté (the boy and the tele) és Nagy Bence (Belle Belle) vagyunk, akik pedig csatlakoztak hozzánk azok a Mayberian Sanskülotts, Hó Márton és a Jégkorszak, Norbert Kristóf, Alley Catss, The Somersault Boy és az Aires Altos.

A terv az, hogy létrejöjjön egy kevésbé rétegzenékre épülő, kvázi popzenei label (amelyben eddig hiányt szenvedtünk) valamint hogy létrehozzunk egy közösséget, mind a zenekarok,  mind a közönségek között. Első kiadványunk egy olyan kazetta amelyre mindenkitől összegyűjtöttünk valami friss kiadatlan anyagot. Digitális változatban is megtalálható természetesen.

Itt nyomban hallgatható is:

És igen, ahogy látható, a kazettaformátumra esett a választás. Ezen annyira már nem érdemes meglepődni, hiszen az elmúlt egy-két évben ennek a hordozónak a reneszánsza tombol az átlagosnál zeneőrültebb, hip körökben: a kazi megfogható, megforgatható, a szalagja ceruzával visszacsévélhető, vagyis egy olyan tárgy, ami végre nem csak egy digitális fájl a negyvenezer másik közül a pécénk könyvtárdzsungeljében. Meg hát pont olyan rokonszenves, emberi, lo-fi barkácsdolog, amilyen például a fenti kiadványon hallható zenék többsége is, amik között bólogatós elektropopot éppúgy találunk, mint gitárnosztalgiát vagy zajongással kevert drone-t.

A kazetta 800 forintért vásárolható meg, emailben lehet rendelni a normafarecords@gmail.com-ról, de aki marad a technokráciánál, az ingyen is letöltögetheti a zenéket.