keresés menü

Három magyar srác bizonyítja be, hogy van még lehetőség a gitár-basszus-dob felállásban

A jazzmetálos szlogent nem kell véresen komolyan gondolni, a Makrohang esetében a jazz a zenei szabadságot jelöli, a metál pedig inkább csak annyit, hogy súlyos arcon vágó zenét játszanak. Egyébként pedig sokkal inkább arról van szó, hogy a rockzene gyökerei felől fogják meg a dolgot.

Van egy ellenállhatatlanul precíz és kifogástalanul sodró ritmusszekció és egy olyan szellemes gitáros, aki mellől tökre nem hiányzik semmilyen énekes már lemezen se, annyira szórakoztatóan játszik. Koncerten meg aztán tényleg kvázi frontemberré lép elő, ahogy a földig hajolva sajtolja ki a témáit a hangszeréből.

A Maxrebo a zenekar második minialbuma a tavalyi Monokini Terror után. Mindössze négy szám, de tartalmas trip. Elsőként az Answer You 52! zajba forduló lassú nyitánya jön, aztán a majdnem tánczenébe átcsúszó, de legalább táncra késztető Qwertz, majd a remélhetőleg hamarosan aktuális Schoolday Canceled ‘Cause Of Snow tekergő pszichedelikus rockja következik.

A Maxrebót végül a lemez legjobb darabja a dubosan induló, majd szétzengetett riffelésekbe torkolló Seeking Sickest Queens zárja. A koncertnek azonban itt még nem lett vége. Miután szépen elővezették a teljes kiadványt, eljátszottak egy sor tök új számot, ami azért elég menő egy lemezbemutatón.

A Makrohangra egyébként egy népszerű és ügyes elektronikus zenei formáció műsora után értem oda, és sokkal frissebbnek és őszintébbnek hatott ez a műsor.

Egész egyszerűen az mindig kurva jó lesz, ha valaki egyszerre olyan ügyes és lelkes – hogy ne mondjak alázatost -, mint ők.

Itt tessék hallgatni: