keresés menü

Három év után kanyarban az új SBTRKT album. Tízervideó és új zene!

Ha már a dubstep utáni jövőzene egyik jelentős képviselője, Hudson Mohawke megkínált minket ma egy új szerzeménnyel (ami persze korábban már elhangzott itt-ott), akkor említést kell tennünk a másik nagy alappillér, Aaron Jerome, azaz SBTRKT újításáról is. Ezzel a poszt-twinpeakses videóval vezeti elő ugyanis második nagylemezét:

Erre már 2011 nyara óta várunk – ekkor jött ki ugye a bemutatkozó album, amivel rögtön beírta magát az év legjobb lemezei közé, tele egyedi megoldásokkal, rögtön tapadó dallamokkal, de mindenekelőtt klubokban is működtethető okos slágerekkel.

Ez év márciusában aztán kijött egy instrumentális EP-vel, a Transitionsszel, amiről akkor ezt írtuk:

“Visszalépett egy felet, kivonta az egyébként borzasztóan kerek egyenletből a vokálokat, és letett hat vadonatúj trekket. Valamennyi tág tereket bejáró, kristálytisztán visszhangzó, kegyes darab.”

Aha, és milyen lesz a folytatás, a Wonder Where We Land? Hát nagyon nem ilyen, már ha vagyunk olyan nagyképűek, hogy rögtön az első megosztott dalból következtessünk.

Azaz nem visszafogott. De főleg nem lesz vokáloktól megfosztott: a friss szerzeményben kapásból a Vampire Weekend-es Ezra Koeniget halljuk. Meg másokat is. És erősen elhajlunk a szigetországi mintáktól: Prince-esen szexuális kezdés után kávéskanálnyi ghettohouse-idézés megy végbe, a minimalista gerincre pedig szépen kúsznak fel elszórva a zengetett hangok, tökéletes szoftpumpálás. Ha ez lesz a közeljövő elektronikus tánczenéje, akkor én megvettem!

https://soundcloud.com/detailsofmylifenet/sbtrkt-new-drop-new-york-feat