keresés menü

Hányásig azt a stroboszkópot! Avagy miért verették a szemeinket a trafós Ben Frost fellépés alatt?

Az elmúlt hónapok kétséget kizáróan legjelentékenyebb agyaselektronikai rendezvénysorozata az Electrify, amit mi is folyamatosan figyelemmel követünk.

Közönségét többnyire rokonszenves, érdeklődő, nyitott értelmiségi fiatalok alkotják (ahogy az a legutóbbi nyereményjátékunkkor is kiderült, amikor azt kérdeztük, kinek mi volt a kedvence a sorozat korábbi felvonásaiban, és ezt indokolja is meg levelében, az indokok pedig nagyon jól összeszedett és megfogalmazott indokok voltak, még ha nem is adtuk őket közre), meg persze a szakma nagyjai: ennyi szervezőt, gépzenészt, grafikust és dj-t ritkán látni egy kupacban. Akiket most hétvégén egytelen fő kérdés foglalkoztatott:

miért kellett az a strobi?

Az ugyanis megállás nélkül záporozott ránk. Ha esetleg valaki nem volt ott, igyekszünk érzékeltetni, az okostelefonok még slo-mo üzemmódban sem bírták követni, úristen (régi technópartikon edződött embereknek ez csak bemelegítés):

Kopogtattunk a Trafósoknál, hogy meséljenek erről. Nem csak meséltek, de egyenesen egy ridert is küldtek. Amiből kiderül, hogy szó sincs technikusi hibáról vagy a szervezők agymenéséről, amit láttunk, az Ben Frost fejéből pattant ki.

“Semmi szín… Nem, még kék sem… Tudom, ez sokkolóan hathat, de a kék is egy szín, a Wikipedia is ezt írja, rákerestem az interweben!!! FEHÉR… Csakis FEHÉR… Szeretjük a FEHÉRET.. Ellensúlyozza a szívünk feketeségét (amiből jó sok van)! Ne, ne csináljatok fényshow-t… És ne is próbáljátok követni a zenét… Legyen olyan, mint egy epilepsziás roham… STROBIK… sok strobi, ha van…  Legyen folyamatos szőnyegbombázás velük, tekintet nélkül a zenére…”

“Ha nem leszek rosszul a show végére tőlük, akkor ott valami gond van.”

Az ausztrál származású, jelenleg Izlandon tengődő zenész hasonlóan radikálisan fogalmazott a füsttel kapcsolatban: legyen belőle annyi, hogy a végére tüdőrákot kapjunk. Hát ennyi.

Bárcsak legalább ennyit beszéltek volna az emberek utólag arról, hogy az estét valójában a másik meghívott, Vessel nyerte. Csak ő beérte a szimpla sötétséggel is.