keresés menü

Hallgass és absztrahálj: JEΛULTIX – Az ósulis kölyök LP

…megkenve minden hájjal, minden kéjjel /
Persze kupakok hevernek szerteszéjjel /
Éjjel, itt cicázik velem ez a hölgy /
Mikor megszívja a pipám, úgy nézek ki mint Baló György

jeaultix

Zsola nem ismeretlen MC a budapesti reppkörökben, nagyon nem. A Kriminal Beats, majd a Faktorlabor háza tája után a saját háztáji beatekre és rímekre szavazott, magyarul belevágott a szólóba, sőt, szólókba, így átváltozott már Lupino-vá, ő lett TΣΣB∆G, Busával közösen pedig még egy ilyen ígéretes projektbe is belecsapott.

Most pedig JEΛULTIX néven szórt fel a Bandcampre egy új anyagot, ami – szerencsére – véletlenül sem a könnyenérthetőség oltárán áldoz. Van itt lila füstben áztatott, szaxofonos-részegenbillegős stricirepp (Indulhat a tánc), koromsetét vermekben barlangászó lomha bít (Amnesia Haze, Sextasy), paranoiás repp holland vendégművésszel (In de bonen), internettársadalmat fenyegető fenyegetés (Facebook page), acélbetétes absztrakció (Techno cet), meg sok minden más, ami azért megdolgozza a bevett klisékhez szokott hiphopos füleket.

Sajnos akadnak gyenge pontok, mint a Másik Én vagy az Ókori Kelet verzéi, de szerencsére léptetni még mindig bármikor lehet. Főleg, hogy Zsola ötleteiben meg nem nagyon lehet csalódni. Kései órákra ajánljuk!

Tűz tartalom 🔥