keresés menü

Halálközeli élménye volt a Chromatics vezérének, ezért szétzúzta a zenekar összes, megjelenés előtt álló lemezét egy raktárban

Johnny Jewelről van szó, aki ilyen zenékért felel, mint:

Meg egy csomó hasonló másikért ugye, amik mind ezzel a szintipopos, néha italós, de mindig a nyolcvanas évekbe visszakacsintósan nosztalgikus hangzással működnek.

Na, ami miatt most újra róla szól egy csomó zeneblog és magazin, az az, hogy a napokban eltűntek az internetről (és ennek megfelelően a mi posztjainkból is) a 2014-ben bejelentett új, és a rajongók által már megfeszülve – konkrétan a Kill For Love című előző, mindenki által pajzsra emelt hanganyag óta, tehát öt éve – várt Chromatics album, a Dear Tommy eddig nyilvánossá vált dalai.

Szóval nemhogy évek alatt sem jött ki a lemez a rétestészta módjára nyúló huzavonában, de most a YouTube-ról, SoundCloudról, mindenhonnan eltűntek a felvezető trekkek is. A zenész menedzsere, Alexis Rivera a Twitterre sietett a nem mindennapi magyarázattal:

“2015 karácsonya: Johnny majdnem meghalt Hawaii-on. Amikor hazajött Kaliforniába, a Tommy összes fizikai példányát megsemmisítette. Tizenötezer cédé, tízezer vinyl, mind ment a levesbe.”

Tehát azon a misztikus Twin Peaks fotón, amit mi is megosztottunk, az egyik ilyen összetört lemez látható. Ez meg itt Jewel a fürdőszobájában:

Fotó: Vinna Laudico

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy nem jön ki a Dear Tommy, ellenkezőleg: Jewel azért szedette le mindenhonnan a dalokat, mert azokat időközben újra felvette. Igazából az egész albumnak újra nekiállt. De maradnak ugyanazok a számcímek, szövegek, minden ugyanúgy lesz állítólag, ahogyan azt 2014 végén eltervezték.

Ez a dal még megmaradt, iderakjuk gyorsan, mielőtt ez is ködbe veszik:

A megjelenés dátumáról persze továbbra sincs infó.