keresés menü

Hivatalos: 2008 után visszatér a világ legklasszikusabb lemezjátszója, a Technics SL-1200

Az SL-1200G lényegében ugyanolyan maradt, mint amilyen a régi verzió volt, mindössze néhány korszerűsítésen esett át. Mag nélküli motor váltotta például a korábbi vasmotort, megszüntetve ezzel a régi elektronikus motor okozta vibrációkat.

Grand Class SL-1200GAE néven érkezik majd egy 1200 darabban limitált széria is nyáron az új Technicsből, majd csak ezután kezdődik meg a szélesebb körű terjesztés az olcsóbb verzióval. Talán 2016 őszén.

opwz1ojm61mmxomtusav

A Technics SL-1200 ugyan nem volt minden idők legjobb lemezjátszója, de azért kellőképp jó minőségű, emellett elég strapabíró és elérhető volt, így ez vált leginkább elterjedtté. A hiphop- és az elektronikus zenék fejlődésében is nagyon fontos szerepet játszott, sokan a gitár utáni idők legfontosabb hangszerének tartják.

Az SL-1200-esek gyártását 2010-ben hagyta abba a Panasonic, mert ekkorra már nagyon kevesen vették, azóta azonban a hiánynak és a fellendülő vinylpiacnak köszönhetően ismét megnőtt iránta a kereslet, ami meg – jól tudjuk – kínálatot generál.

lipzc1h1ynndvekwtnpi

(via mixmag)