keresés menü

Grammy-díjas lehet Aphex Twin

Kis színes, ha már egyszer idáig is eljutottunk (és cikkek meg posztok egész során át végigkövettük a művész újjászületését): bekerült a 2015-ös Grammy-jelöltek sorába a vörös üstökű, misztikus ambienthuszár az idén megjelentetett Syro című anyagával. Ami kis lépés neki, valószínűleg annyira nem is foglalkozik vele, de talán nagyobb lépés lehet a könnyűzenei közgondolkodásban a szokásosan unalmasan zakatoló Coldplay-U2-Eminem tengely mellett. Főleg, hogy emlékeim szerint úgymond kísérleti zeneszerzőket nem nagyon nomináltak még a zene Oscarjára. Ők mindig amolyan fekete bárányok voltak a periférián.

Richard James a legjobb dance / electronikus album kategóriájában indul az arany gramofonért, olyanokkal versenyezve, mint Deadmau5, Little Dragon, Röyksopp & Robyn, valamint Mat Zo. Itt az egyik trekk a lemezről:

Kevésbé érdekes, de azért említésre méltó, hogy a legjobb dance felvétel kategóriában a Disclosure és Mary J Blige is kapott egy jelölést az F For You-ért. Más érdemlegest nem tudunk megjegyezni, mert a fentiek ellenére azért sajnos továbbra is a kilúgozott popzene az uralkodó a Grammyn.

Tűz tartalom 🔥