keresés menü

Go!Zilla és Tumo: garázspunk őrület a Trafikban

maxresdefault

Ma este a Mikszáth téri Trafik Klubban lép fel a firenzei Go!Zilla az RNR666 szervezésében. A mindössze egy gitárosból és egy dobosból álló fiatal duó alapvetően garász-punkot játszik surfös témákkal, pszichedelikus felhangokkal és annyi pedállal, hogy a számaikat hallgatva simán komplett zenekarnak tűnnek.

A tavaly év elején alakult Go!Zilla rögtön első évében kiadott egy király hatszámos EP-t (amit itt végig is lehet hallgatni) és letolt több, mint 100 koncertet. Most ősszel jelenik meg első lemezük, tehát elég jó időben lehet őket elcsípni a Trafik Klubban, ahol az előzenekar a sejtelmes nevű, kiakadt noise-rockot játszó zuglói Tumo* lesz. Ami itt épp egy zuglói raktártelepen tolja:

*Még javában minden az indie rockról szólt, amikor 2005-ben az RNR666 csapata elkezdett önálló bulikat szervezni. Az évek során elhozták többek között a legendás amerikai Digital Leathert, a még a befutás előtt álló Dávila 666-t, a nagyon erős francia garázs-színtér legtöbb zenekarát a Catholic Spraytől kezdve a sorozat talán legjobb buliját adó Strange Handsig. De voltak olasz, izraeli, német, görög stb. fellépőik is. Aztán mára az indie rock kiment a divatból, Ty Segallék garázsrockkal pedig meghódították a legmenőbb zeneblogokat. Hát valami ilyesmi a ma esti buli kontextusa.