keresés menü

A Gorillaz bejelentette dicső visszatérését

Minden idők legkedveltebb virtuális zenekara (mert hát nincs is több, haha) végre konfirmálta, hogy igen, új lemezzel érkeznek. Nem is annyira soká, 2016-ban!

A banda társalapítója, a képregényes vizuális körítésért felelős Jamie Hewlett a DIY magazinnak árulta el, hogy rendkívül izgatott, épp a kísérletezgetési fázisban van, és ilyenkor próbálja lezárni maga körül a zsilipeket, direkt nem megy el kiállításokra, inkább elfordítja a fejét, mert ahogy mondja, korábban az ilyesmi jóformán tönkrevágta a kreatív folyamatot, amiben éppen benne volt. De az biztos, hogy mindennek jövőre már láthatjuk a végeredményét! A zenei vonatkozásokról nem mondott semmit.

Hewlettnek egyébként az első tárlata is megnyílik a következő hónapban a londoni Saatchi galériában, ami három szekcióra bomlik: a Tarot nevűben életnagyságú tarotkártyák néznek majd a gyanútlan látogatóra, a Pine többszáz aprólékosan rajzolt fenyőfát mutat be, a Honey pedig a 60-as és 70-es évek erotikus magazinjai előtt hajt fejet. Aki tehát a brit fővárosban tartózkodik pár hét múlva, az nézzen utána, és esetleg nézze is meg!

A majommuzsikusok utoljára a 2011-es The Fall című lemezükkel hallattak magukról – amit Damon Albarn amerikai turnéjuk alatt egy iPaden rakott össze -, úgyhogy épp jókor jön a comeback.