keresés menü

Gondolkodós hauzokkal tér vissza a szólópályára Matthias Tanzmann

Nem túlzás olyanokat ékesszólni, hogy a lipcsei Matthias Tanzmann intelligensen topogásra késztető, finomhangolt trekkjeivel definiálta és újradefiniálta a tech- és deephouse műfajokat a kétezres évek elejétől, bár igaz, hogy első nagylemeze, a 2008-as Restless azért nem volt az a csodálatos kerek egész, ami miatt állandó ismétlésre ítélné az ember.

Ettől még ő mégis fontos alakja a német színtérnek, és persze gyümölcsöző kollabokat ütött nyélbe például Matrin Buttrich-hal vagy Daniel Stenafikkal, most viszont ismét eljöttnek érezte az időt az albumformátumhoz, október 7-én Momentum címmel meg is jelenik az LP, persze saját Moon Harbour kiadójánál.

Az első szám alapján – már ha ennyi alapján lehet nagyokat gondolni – a producer kissé letért az útról egy mélyebb ösvényre, ami talán a dél-amerikai és thaiföldi tartózkodásainak nyomát is magán viseli:

Végül álljanak itt az ember szavai:

“Olyan cucc lett, amit otthon hallgatsz, vagy amit én hallgatok a kluboktól távol. Miközben persze olyan zenéket is tartalmaz, amik 100 százalékosan tükrözik azt, amit játszani szeretek a szettjeimben.”

Tűz tartalom 🔥