keresés menü

Glxy: a 18 éves magyar producer, aki nagyot robbanhat a következő hónapokban

Ha szemrevételezzük a fenti videót, mondjuk lehetőleg egy félhomályos szobában, jó teljesítményű fejhallgatóval, akkor hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy szeretjük a hangulatát. A Burialre emlékeztető lekerekített, őszies melankóliát, meg a hozzá csatolt lo-fi gerillagraffitizős képsorokat. Azonnal leesik belőlük, hogy aki ezt csinálta, az érti 2015 nyelvét, és minden jel szerint nem a Class FM-en szocializálódott.

Pedig glxy mindössze egy éve foglalkozik a zeneírással.

“Eleinte csak az akkor épp trending cloud trap beateket csináltam ezen a néven, aztán elkezdett más irányokba is mozogni a zeném, igyekeztem más műfajokból elemeket belefűzni, minél több irányban próbálkozni, amíg nem találtam meg azt a hangot, amit szeretnék átadni a hallgatóknak” – mondta megkeresésünkre Bálint, aki egyébként Nyíregyházáról érkezett a fővárosba, hogy anglisztikát tanuljon.

És, csak hogy arcot is köthessünk hozzá:

Mindeközben pedig elég hamar rátaláltak sokan, és Shell Sport néven már egy amerikai kollégával (Prayerrel) is kollaborál:

Sőt, a TeamSESH label több tagjával is interakcióban van, ez az a brigád, aminek a vezéralakja a cloud rap-vonal egyik underground (még Yung Leanhez képest is jóval elborultabb) éllovasa, Bones, akiről korábban mi is írtunk. Ez pedig elég szép kilátásokat nyitogathat neki a nem túl távoli jövőben.

“Úgy gondolom, mindent az internetnek köszönhetek, főként a SoundCloudnak, hiszen itt találtak rám, és én rájuk anno.”

Bálintról, az emberről még annyit, hogy szeret rajzolni, inspirálják az éjszakai séták és metrózások, illetve nyilván még hallunk felőle. Addig meg hallgassuk.

Tűz tartalom 🔥