keresés menü

Glxy: a 18 éves magyar producer, aki nagyot robbanhat a következő hónapokban

Ha szemrevételezzük a fenti videót, mondjuk lehetőleg egy félhomályos szobában, jó teljesítményű fejhallgatóval, akkor hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy szeretjük a hangulatát. A Burialre emlékeztető lekerekített, őszies melankóliát, meg a hozzá csatolt lo-fi gerillagraffitizős képsorokat. Azonnal leesik belőlük, hogy aki ezt csinálta, az érti 2015 nyelvét, és minden jel szerint nem a Class FM-en szocializálódott.

Pedig glxy mindössze egy éve foglalkozik a zeneírással.

“Eleinte csak az akkor épp trending cloud trap beateket csináltam ezen a néven, aztán elkezdett más irányokba is mozogni a zeném, igyekeztem más műfajokból elemeket belefűzni, minél több irányban próbálkozni, amíg nem találtam meg azt a hangot, amit szeretnék átadni a hallgatóknak” – mondta megkeresésünkre Bálint, aki egyébként Nyíregyházáról érkezett a fővárosba, hogy anglisztikát tanuljon.

És, csak hogy arcot is köthessünk hozzá:

Mindeközben pedig elég hamar rátaláltak sokan, és Shell Sport néven már egy amerikai kollégával (Prayerrel) is kollaborál:

Sőt, a TeamSESH label több tagjával is interakcióban van, ez az a brigád, aminek a vezéralakja a cloud rap-vonal egyik underground (még Yung Leanhez képest is jóval elborultabb) éllovasa, Bones, akiről korábban mi is írtunk. Ez pedig elég szép kilátásokat nyitogathat neki a nem túl távoli jövőben.

“Úgy gondolom, mindent az internetnek köszönhetek, főként a SoundCloudnak, hiszen itt találtak rám, és én rájuk anno.”

Bálintról, az emberről még annyit, hogy szeret rajzolni, inspirálják az éjszakai séták és metrózások, illetve nyilván még hallunk felőle. Addig meg hallgassuk.