keresés menü

A magyar Gelka válogatta a legújabb Café Del Mar-lemez anyagát

A napbarnította, könyűhallgatós baleári chillzenék világszerte legismertebb sorozata a Café Del Mar, ami az azonos nevű ibizai bárról kapta a nevét. A válogatás grandiózusat ment a 90-es években, fontos soundtrackje volt ez az ekimaratonról lefelé jövő brit klubberektől kezdve a magyar kisvárosok elektronikus zenével ismerkedő mikroközegéig, hogy aztán a 2000-es években kissé kifújjon a lufi, sokak szerint pedig a zenék nívója is mélyrepülésbe kezdett.

Most viszont kiderül, hogy Magyarország megmenti-e José Padilla jóhírnevét! A Gelka párosa ugyanis megnyerte a lehetőséget, hogy a Chillhouse 9 nevű szelekcióra ők válogathassanak. Itt a tízer, a véleményezést mindenkire rábízzuk:

A Gelka 2003-as megalakulása óta 19 Café Del Mar-albumra került fel, de a mostani megtiszteltetést a sajtóanyag szerint nem csak ennek köszönhetik, hanem mert “évek óta együttműködnek a stílus megreformálásában, többek között Ibiza Sonica rádiós rezidenciájukkal és népszerű Mixcloud sorozatukkal.”

Hogy az ambientes downtempót hogyan lehet megreformálni, arról most nem nyitnánk vitát, viszont azt még elmondjuk, hogy március óta a bulisziget legnagyobb elektronikus zenei rádiójában, az Ibiza Sonica-n minden hónap első szerdáján hallható az AudioDiary műsoruk. Ez azért nem piti.

Tűz tartalom 🔥