keresés menü

Future Tiberian Baths: egzotikus magyarwave + albumstream + szakmai titkok!

Leidal Andris: – Ezek a számok már elég régiek, megvannak vagy másfél évesek, de csak most megpróbáltam őket koherens egésszé szerkeszteni. Mostanában már nem zenélek, mert épp egy forgatókönyvön dolgozom, ez amúgy nem igaz :DD

Hogyan kerültem a Frabhoz? Csináltam remixet a 12z-nek meg a Wedding Acid Group kapcsán is. Habár nem lakom Magyarországon és zeneileg eléggé eltérek a farbos előadóktól, de esztétikailag érzek némi rokonságot velük. Meg hát eléggé lazák, nem igazán feszkózzák túl a dolgokat, ami jó.

Route 8 Szilvió: – Igazából a címéből indultam ki (My First Car), ezért vágtam bele ilyen szintis autóhangokat és próbáltam átvarázsolni a trekket egy olyan számmá, ami azt az érzést próbálja elkapni mikor az első autóddal elmerülsz a naplementében. Kb. ennyi.

Norwell Balázs: – Amikor remixet készítek mindig olyan elrejtett, kevésbé hangsúlyos dolgokat keresek egy számban, amikből akár egy teljesen új számot lehet készíteni, úgy hogy az mégis kapcsolódik az eredetihez. A Body Bubble-nél is egy ilyen arpeggio-futamot választottam, ami a szám végén tűnik fel néhány másodpercre, illetve apróbb neszeket, hogy az atmoszférát meg tudjam tartani.

Az albumot egyébként a sokszínűsége miatt szeretem, a sokféle mintától számomra már-már popos hatása van néhány számnak, amiből viszont mindig a legjobb pillanatban ránt vissza egy-egy széttorzított, olyan szokatlan hang, aminek nincs helye egy klasszikus pop zenében – tette hozzá Balázs.