keresés menü

Nem sok értelme van a fűből gyártott bakelit (azaz fű!) lemeznek, de legalább lehet róla írni egyet

A hipsztertörténelem csodálatos éveit éljük, ahogy azt a Billboard is megjegyzi: nem elég, hogy a retróhullámra felvágódó zenebuziknak hála a feketelemez-eladások 28 éves csúcsot döntögetnek a tengerentúlon, de a kannabisz használata már 28 államban ilyen-olyan módon legális.

Nyilván csak idő kérdése volt, mikor boronálja össze valaki ezt a két mesés jelenséget.

Jon Phillips a Silverback Music-tól, vagyis a csapattól, akinek a fejéből ez az egész blődli kipattant, azt mondja: két old school médium közös nevezőre hozásáról van szó (köszönjük, érzékeltük mi is).

A nosztalgiatripp nem két fillérbe került: két prototípus készült a mariskakorongból, egyenként mindkettő 6000 dollárba (1,7 millió magyar forintba) fájt. Ráadásul egy olyan masszív haskát használtak fel, ami annyira gyantás, hogy ha meggyújtják, buborékokat képez. És akkor még egyenként további 1000 dollárt kellett csengetni a nyomásért.

Egy szmokibarát dzsesszes darabot barázdáltak rá egyébként, csak az első nyomásra rámartak a szívni szerető kollégák (LOL), a második pressing nem lett értékelhető hangminőségű, a harmadikat valamikor mostanában fogják megnyomni.

Phillips szerint a sorsa vagy egy aukció lesz, vagy felkerült a falra az irodájukban. Mert sűrű lejátszást aligha bírna ki amúgy is. Sztori vége :)

(Fotók: Alyson Aliano / Billboard)