keresés menü

Four Tet újabb nagy dobása: vadul közelít a kezei alatt formálódó Omar Souleyman lemez!

omarb

Omar Souleyman erőteljes jelenség hazájában, Szíriában, de most már lassan a nyugati világban is, miután az esküvőkön éneklés után olyan lehetőségeket kapott a megmutatkozásra, mint mondjuk a neves spanyol Sónar fesztivál.

A fejkendős arab énekes szintetizátoros lagzizenéjéből most érkezik az első olyan album, amit profi stúdiókörülmények között rögzítenek, és ennél is érdekfeszítőbb infó, hogy aki producerként segít neki mindebben, az a sokoldalú Kieran Hebden, vagyis Four Tet, aki amúgy is szereti feszegetni a határokat, gondolok itt most akár erre a jobbféltekefacsaró mixére, akár arra, hogy nemrég viccből kiposztolta Facebookra, hogy valójában ő Burial (nem ő az).

És most végre nyilvános a Souleyman-féle Wenu Wenu album címadó dala, egy olyan videóval, amihez angol fordítást is kapunk, hogy kiderüljön végre, itt nem valami vallási áhítatról van szó, hanem egy nyílegyenes szerelmi vallomásról. És ki ne pattogna erre a Sziget nagyszínpada előtt (főleg, hogy ideje az afrikai, kubai és balkáni világzenék után másnak is megadni a reflektorfényt)? Figyeljünk oda, mert ez a lemez bomba lesz!

Az október 22-én érkező hanganyaghoz korábban már készült egy előzetes, mutatjuk ezt is: