keresés menü

Film készül Frankie Knuckles-ről és a chicago house korai éveiről

Hiszen így hívták a klubot, ahonnan minden indult. Vagy hát ha nem is minden, de ezt szokás tekinteni a műfaj szülőszpotjának és névadójának. És ezt a klubot irányította a pultból a nagyszerű Frankie Knuckles (a fenti a képen), aki tavaly sajnos diabéteszes komplikációk következtében, 59 évesen meghalt. Amit viszont hátrahagyott, az rengeteg inspiráció, zene és buli, amiben kimondatlanul is ott lebegett az a soul, amit ő kölcsönzött neki.

Jár is neki a film, igazából csak azon csodálkozunk, miért kellett ennyit várni rá. Állítólag Robert Teitel (Férfibecsület, Birkanyírás, Soul Food tévésorozat) karolta fel az ügyet producerileg.

“Chicagóban felnőve én is tisztában voltam a Warehouse-zal és a tánczenékhez való kötődésével. Ami lehengerelt, az az, hogy ami egy kis klubban hóbortként indult, mára a világ legnagyobb műfajává nőtte ki magát”

– ezt már ő mondta.

A Warehouse

Március 31-én már egy launch partija is lesz a filmnek Chicagóban, pontosan Knuckles halálának egy éves évfordulóján. Hogy a mozi mikor jön, azt még nem tudni, viszont addig is itt van valami, amit nagyon érdemes nézni: