keresés menü

“Fiktív történet nincs, csak egy embertípus” – új Farbwechsel cuccok a házban!

Kezdjük a szlovén Christian Kroupa A Dangerous Game című EP-jével a sort, amin ilyen horrorfilmesen sejtelmes, egyszerre vintázs mégis modern house-techno határvidékek vannak.

Egyre gyakrabban bukkanak fel külföldi nevek a katalógusotokban. Szerinted nekik mit jelent, hogy nálatok jelenhet meg lemezük?

Mikolai Martin: – Elég lelkesek, bár az okát még mindig nem tudom. Rengeteg demót kapunk külföldről, így egy kicsit nehéz megtartani az eredeti vonalat, de igyekszünk fókuszban tartani a hazai előadókat. Az biztos, hogy nekünk sokat jelent az, hogy például egy Redbull Music Academy-t megjárt srác, Kristjan (Christian Kroupa) nálunk szeretné megjelentetni az első lemezét, vagy hogy a 100% Silk-től szivárognak át előadók (James Booth, Jupiter Jax). Szerintem ez tök jó.

UP: – Eril Fjord súlyos atmoszférákkal és mélyen kidolgozott textúrákkal dolgozik. Az Excalibur nehéz, de hálás hallgatnivaló.

Mint tudva lévő, a kiadótok baráti társaságként indult. Olyan előadó cuccaival foglalkoznátok, akit személyesen nem ismertek? Krisztiánnal hol találkoztatok?

MM: – Nyilván foglalkozunk olyan előadóval is, akivel nem találkoztunk, de általában megpróbálunk valami személyes kontaktot is kialakítani velük. Ha azt vesszük, a Szilviót (Route 8) se ismertük egyáltalán, amíg nem küldött demót. Azóta már millió helyen megfordultunk együtt. Pető úrral a Balla Zolinál találkoztunk először, ha jól emlékszem valami teljesen random szintinyomkodás alkalmával. De lehet, hogy addigra már megkaptuk a demoját. Nem emlékszem pontosan.

UP: – Immár letölthető az első vinyl-kiadványotok (amiről itt írtunk anno). A fizikai formátummal kapcsolatban milyen tapasztalataitok voltak?

MM: – Viszik mintha kötelező lenne. Ahhoz képest, hogy mennyire be voltunk szarva eleinte azon, hogy nem viszik el azt a keveset se, amit nyomunk, nagyon kellemesen csalódtunk. Nagyon hamar elfogyott. Volt 50 példány, amit hazakértünk, de már azok is elmentek.

UP: – Közben megjelent neked is egy lemezed a szlovák Proto Sitesnál egy újabb adag példásan dekonstruált tánczenével. 

Ennek is van valami fiktív története, mint a korábbi cuccaid közül többnek is? Egyik szám címe Trancess. Az micsoda? 

MM: – Fiktív történet nincs, csak egy embertípus.

(Fotó: Deák Éva)