keresés menü

Félelem és rettegés a Toldi Klubban: Küss Mich és Umberto ma este

umberto

Ha és amennyiben valakinek nem mondanának sokat a nevek, segítünk: a Küss Mich két jóember szervezői és dj-projektje, egyikük a kolbászsütésben is szakavatott Gördön, másikuk pedig a Quart.hu újságírójaként ismert Puskár Krisztián, azaz Splatter – ők ketten nagyon szeretik, amikor hűvösen szólalnak meg a szintetizátorok és beleremegnek az éjszakába a gitárok. A koszlott italótól a szörfös agymenésekig mindenféle obskúrus, setét és pogány műfajokkal házaló páros egy csomó autentikus fellépőt hozott már Budapestre 2011 óta, és most itt az új vendég péntek estére: Umberto.

Ezernyi hangon sikolt az éjszaka. A Kansas Citybe valósi Matt Hill a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a rettegés sokkal élvezetesebb, ha szintik szólnak közben. Hill a kétezres évek utolsó harmadában dobgéppel, szintetizátorral és basszusgitárral csatlakozott Justin Wright egyszemélyes drone/kraut/pszichedelikus rockprojektjéhez, a kultikus Expo 70-hez, ezután teremtette meg Umbertót, hogy kitalált szintis filmzenéivel visszapumpálja a vért a hetvenes évek második felének olasz és a nyolcvanas évek elejének amerikai horrorjaiba.

Hipnotikus és mechanikus: Umberto jelenetről jelenetre teremti újra a rettegés csúcskorszakának nem létező pillanatait VHS-en, úgy, hogy a fenyegető szintifutamokból alattomosan csúszik át komótosan lüktető és véresen szórakoztató diszkóba.

Mindez tehát ma este tizenegy órától a Toldiban, addig is Umberto-lecke:

http://www.youtube.com/watch?v=zdeb3dPyiqg

Tűz tartalom 🔥