keresés menü

Fekete és fehér, utcai és szakrális: promóvideó az új Zomby albumhoz

zomby

Nem is kérdés, Zomby mivel dobbantott nagyot még 2008-ban: nem a dubstepjeivel, hanem azzal, hogy első nagylemezén (Where Were U in ’92?) a kilencvenes évek elejének old school rave-hardcore-jungle ízeit habarta fel valami ellenállhatatlanul újszerű sármmal, ha úgy tetszik, újra szexivé avatva egy elfeledettnek hitt őshangzást – de hát ki is tudott volna nemet mondani egy olyan zenére, mint a Float? Akinek nincs szíve, nyilván.

Aztán jött a második album 2011-ben, a Dedication, amivel jól bele is szaladt egy nagyobbacska pofonba, amit egy nyúlós botrány utalt ki neki – mint kiderült, a Natalie’s Song gerincét nem ő írta -, de hát az internet kegyetlen, nem feltétlenül bojkottál és gyorsan  felejt, úgyhogy most már elsősorban arról csivitel a zenei sajtó, hogy úton van következő hosszanjátszósa, a With Love, ami dupla album lesz, tracklistáján pedig mitológiai és vallásos számcímek tűnnek fel szép számban (Orion! Shiva! Isis! Pray For Me! Vanishment!)

És elkészült hozzá ez a teaser videó, benne négy új zenét villantva meg:

A divatipar-közeli rendező, Ollie Evans követte az album enyhe szakrális elhajlását: fekete-fehér, belassított videójában fogantatás, öröm, elbukás, tragédia, újjászületés mind-mind jelen van, de olyanok által előadva, akikről inkább képzelhető el az, hogy szombat hajnalonként félhomályos külvárosi klubokban rázzák ki a gintonikból a jeget, mintha nem lenne holnap. Az album amúgy június 17-én jelenik meg a 4AD-nél.

Tűz tartalom 🔥