keresés menü

Ezt a pénteket nehéz lesz felülmúlni! Programajánló

insta

Könnyen lehet, hogy sokáig fogjuk emlegetni 2014 januárjának utolsó előtti péntek estéjét, ami konkrétan olyan, mintha egy egész hétvégét zsúfoltak volna bele. Ezután nem is csoda, hogy a szombat meg olyan, mint egy álmos vasárnap. Megpróbáltunk irányt mutatni, aztán inkább összeszedtünk péntekre mindent. Tegyétek a szívetekre az egyik kezeteket, a másikkal meg bökjetek rá valamire, aztán YÖLÖ!

PÉNTEK: Gerry Read @ Toldi klub 
Rögtön kezdjük is a hétvége legizgibb eseményével: Gerry Read egy szupertehetséges, 22 éves angol producer. Tavaly jelent meg első lemeze, a Jummy, tele okosan összezajolt és infantilisen megbabrált, de a chicagói gyökerekre is visszakacsintó house-trekkel. Nem csak a buli, a mosolygás is tutira vehető! Minőségügyben meg legyen elég annyi, hogy Bounce-buli. Lesz még: Alpár, HllHrgi és Crimson.

PÉNTEK: Tereskova, Sickratman, Dep’art @ Gödör
Hosszú kihagyás után koncertezik újra Tereskova. Nyilván nem lesz semmi újdonság, csak a szokásos bénácska beatdalok, szégyentelen kitárulkozások és mindenféle zavarba ejtő csajos témák. Ja és Sickratman csak úgy, a Dep’art pedig a 3. szülinapja apróján.

PÉNTEK: Victor Kiswell @ Fogas
Q-Tip, Madlib és Francios K lemezdílere, az obskúrus beatek nagy elosztója és gyűjtője, a párizsi Victor Kiswell rendez egy zenekiállítással felérő, valahány kontinenst tematizáló djzést a Fogasban. Szervezés Soul Cure, további DJ-k: Dj Gandharva, Dj Von Yodi.

PÉNTEK: Ősparty @ Dürer kert
A magyarországi party-kultúra kezdeteit, műfajait és neves klubjait eleveníti fel a düreres “Ősparty” a ’90-es évek számtalan kultikus alakjával. Chill, acid, minimál, ambient négy teremben, füstgépekkel, stroboszkóppal, táncosokkal, miegymás. Jön a Saafi Brothers kizárólag az első lemez dalaival, aztán lesz Palotai, Titusz, Isu, Dork és sokan mások.

PÉNTEK: OvO, + Mombu, ParaNoiZ @ Müszi
A RNR666 buliján pedig két olasz duó fog lavírozni mindenféle extrém és fura műfajok között. A Mombu dobbal és szaxival játszik valami hardcore afrojazzt, az OvO meg ilyen eszét vesztett tribál boszorkánypunkot. Előttük: ParaNoiZ itthonról.

ovo

PÉNTEK: Külvárosi Techno @ Soroksári 58.
A soron következő kommunális hang / fény és kvantum vibráció téridő változói deklarálódtak – állítják a szervezők. Megint egy kis szabad, hype-mentes övezet, mondjuk mi.

kulvi

Aztán hogy szombatra szinte semmi se maradjon, lesz még pénteken zajos posztpunk-őrület (Broken Cups, derTanz, Padkarosda), a Kockában Stamusic, Szobahipszter és Soundbank adják a tipegés alá valót, a LavaLava 6. szülinapját ünnepli, a GMK-ban hiphop-buli lesz, a Beat On The Bratben pedig a ’60-as évek legkúlabb magyar beatzenéi fognak pörögni. Ember legyen a talpán, aki jó érzéssel ki tud ebből egyetlen-egyet emelni.

Szombatra pedig, akiknek marad még ezek után ereje, azt ajánljuk, hogy ha már más nincs, menjenek el valami olyan koncertre, amire amúgy sose váltanának jegyet.

SZOMBAT: Kerekes Band, Busa Pista, Zombori @ Barba Negra Klub
Folk & Beat estét tart a Busa Pistával kiegészülő Kerekes Band. Előtte pedig az a Zombori játszik friss folkot, amelyben többek közt a Mayberian Sanskülotts énekesnője is tesz azért, hogy a népzene újra menő legyen.

SZOMBAT: The Taktika, dUNA @ BOTB
A Beat On The Bratben a magyar screamo-hardcore kör kultikus zenekara, a Taktika reuniózik. Előtte dUNA, utána Holalo X Lamantin DJ-zés.

SZOMBAT: Bajdázó @ Trafó
Kritikus kedvenc pszichedelikus népzene Börzsönyből. Lemezbemutató-koncert. Azoknak, akik csak egy kis jóságos elszállásra vágynak.

n08

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥