keresés menü

Ezek az új arcok izgítják fel a budapesti villanyzenét

Zajlik az új magyar underground előretörése, még ha csak a saját berkein belül is, esetleg külföldre eljutva, ami nem feltétlenül baj, ráadásul aligha zavarja az alkotókat, hogy nem a Gozsdu udvar PR-anyáknapjára hívják őket fellépni.

Két cuccot ajánlanánk most a befogadóképes-szíves figyelmekbe, az egyik a Cristopher Waver néven munkálkodó Huszár Kristófé – ő egyébként a pszichedelikus elszállásos Agavoid zenekar basszusgityósa -, akinek még áprilisban megjelent az új hanganyaga, de egy durva vírusfertőzésnek hála nem nagyon volt képes rendes médiahadjáratot kerekíteni köré, de semmi gond, mi itt vagyunk és segítünk! A Chronon EP olyan, mint egy csillagászati tanulmány, de a szomszéd kutatólaborban véletlenül épp funkot hallgattak, amikor készült. Mindenesetre nagyon felemelő bír lenni a Bajcsy-Zsilinszky utcai dugó közepén:

És akkor itt van a vizuális kreatív szakterületről érkező Fillér Máté, aki zenészként már Miller Fate, és bevallása szerint nagyon csipkedi a lo-fi hauzt, noha a Nagybemutatkozó Videóklipje, ami itt lejjebb megtekinthető, simán be tudná gyújtani a táncteret egy aligai matekfesztiválon is. Az érdekessége a klipnek, hogy az egészet egy mobillal és a klasszikus száloptikás giccslámpával készítette, és mégsem látszik rajta a low budget. Csak tapsolni tudunk!

Mi egyébként továbbra is örömmel várjuk a hazai alkotók újdonságait az e-mail címünkre, ami az info@urbanplayer.hu.