keresés menü

Itt tartunk gitárokban: az EZ Basic, a Felső Tízezer és a THe pUnch albumai

EZ Basic: Dead End Darling

A kétezres évek hazai indie-színterének egyik kulcszenekara öt év után adott ki ismét nagylemezt. Szarvas Árpi és Pesztalics Dénes a kezdeti időszakot idézve otthoni körülmények között, duóban készítették el a psychpopos Dead End Darlingot. A lemez érdekessége, hogy úgy lett írva, mintha egy filmhez készülne kísérőzenének, így a vokálos számok mellett, a klasszikus dalstruktúrát elhagyó hangulatfestő dalok is szerepelnek rajta.

Felső Tízezer: Normális élet

A Somersault Boy nevű szuperdallamos punkpop-zenekarból ismert Sallai Laci a régóta kereste a helyét a magyar nyelven írt számainak. Aztán végül a különféle haverok közreműködésével összeállt Felső Tízezer lett az otthonuk, noha ők meg annyira belejöttek a számírásba, hogy a Normális életen szinte már csak új számok vannak. A Somersault Boyhoz képest a két nagy eltérés, hogy itt magyar nyelven vannak megénekelve a világ viselt dolgai, illetve az, hogy vannak szép szintik is.

THe pUnch: Will Way

A 2012-ben alakult négytagú budapesti zenekar az elmúlt években több bíztató kislemezt is kiadott, idén aztán végre eljutottak a nagylemezig. A kilencszámos Will Way-en alapvetően elszállós pszichedelikus rockzenét kapunk, néhol punkos kitörésekkel és végig karakteres számokkal.