keresés menü

Esküszöm Nina Kraviz testére, ez egy jó mix tőle az estére

Tudom, semmi ritmusa a kicseszettül frappánsnak gondolt címnek, de nem baj, ritmusa a mixnek legyen! És hát van is neki: a módfelett attraktív orosz dj és producer, Nina Kraviz rakta össze azt, kizárólag a legendás chicagói kiadó, az őshauzban meghatározó jelentőséggel bíró, 1985-ben alapított Dance Mania katalógusából. És kizárólag vinylről. Amiket nem most vásárolt. Mert már vagy tíz éve imádja a labelt. “A ritmusok nyersessége és egyszerűsége, kombinálva a keménykötésű emberi szövegekkel, amiket ismétlés nélkül, elsőre rögzítettek, azonnal megnyert magának, és később is nagy hatással volt rám” – mondta.

Kraviz egyébként jó sok támadást kapott már azzal az indokkal, hogy a szépségét használja fegyverként – és hát ezen a vélekedésen nem segítenek a saját zenéihez készült klipjei sem:

Viszont ez a mix tényleg bizonyíték arra, hogy ő fényévekre halad a csöcsdobálást lemezlovaskodásnak gondoló kollegináknál. Jó, mondjuk én maradjak csöndben, mert a 2012-es, szikár és minimalista debütalbumát is szerettem, míg a kritikusok meg nem annyira.