keresés menü

És még Kanye is megszólal: itt nézz bele a Stones Throw-dokumentumfilmbe!

myvinylw

Ha valaki esetleg nem hallott volna róla: a múlt héten jelent meg az egyik leginnovatívabb, legeredetibb hangvételű és hozzáállású nyugat-amerikai lemezkiadóról, a Stones Throw-ról szóló dokumentumfilm (igaz, kicsit korábbra tervezték, de hát a gandzsafüstben néha lassabban őrölnek a malmok). Ez egyelőre, ha megnézzük a vetítési időpontokat, csak a tengerentúlon nézhető nagy vászon előtt, az exkluzív videókat bemutató NOWNESS viszont addig is megkapta a lehetőséget, hogy betekintést engedjen a műbe – igaz, csak négy perc erejéig.

Ebben a négy percben megszólal az alig alvó, minden szabad percében zenéket író és katalogizáló Madlib, a mikrofonhajzatában fésűt hordó Questlove, de még a szupersztár Kanye West is a luxus-dizájner-szobájának kanapéján. És az a lehetetlen perspektíva megvan, hogy J Dilla és Madlib kölcsönösen felnézett egymásra?

Persze ennél sokkal többen is beszélnek benne, de a teljes filmre nekünk, nem amerikaiaknak még várnunk kell. Addig is, az Our Vinyl Weighs A Ton rövid kivonata:

Our Vinyl Weighs a Ton on Nowness.com