keresés menü

Errefelé forogj a rengetegben: koncertek és bulik az első tavaszi hétvégén!

bagolyos

Télbúcsúztatás és tavaszköszöntés egy hétvégén! Péntek éjféltől ugyanis március elseje van, ezzel együtt pedig már tényleg nem érdekel senkit a “meteorológiai tavasz,” csak jó bulik legyenek. Tisztelettel jelentjük, hogy vannak is, mi pedig, mint mindig, most is kiválogattuk közülük a legjobbakat és legérdekesebbeket.

PÉNTEK: Matador @ A38
Precíz party: A tavalyi fellépése után alig több, mint egy évvel tér vissza Budapestre a német minimáltechno sztárja, Matador, hogy mértanilag kimért trekkjeivel rendezgesse szabályos bulialakzatba a hajó közönségét. Előtte Subotage, Alive és Sinko hegyezik a tűket.

PÉNTEK: Crystal Stilts @ Kuplung
A sötét oldal: A Crystal Stilts a korabeli bűnös, züllött New York art rockjának és posztpunkjának hagyományait viszi tovább a pszichedeliába hajló gitárpopjával. Ők azok a srácok, akik éjszaka is szemüvegben vannak. Előtte: Gustave Tiger.

PÉNTEK: Dr Dru @ Urimuri Beta
Szexi house: A dobosként induló Dru-t egy deszkásbaleset terelte a house felé, de szerencsére ebben a műfajban is megtalálta magát, és groove-os deep house szettjével a péntek este egyik legforróbb bulija lehet az övé. Rajta kívül: Blatti, Holic, Skiz.

PÉNTEK: Orsii @ Fogasház
Obskúrus eklektika: A magyar származású Orsii a Soul Cure vendégeként érkezik haza. Ha nem tudsz választani a pénteki szórásból, akkor irány a Fogas, ugyanis Orsii játszik hiphoptól kezdve, jazzen, discón, funkon át egészen soulig mindent, ritkaságokkal és ritka jó ízléssel.

604022_673007726093458_1526778115_n

SZOMBAT: Teengirl Fantasy @ Toldi
Lo-fi elszállás: A hangmintás barkácshauzt toló amerikai duó Budapesten fejezi be az európai turnéját remélhetőleg az első taktusoktól ráadáshangulattal. A Teengirl Fantasy előtt a magyar kísérleti elektronika csodagyereke, Alley Catss készíti elő a terepet.

SZOMBAT: m o n o f o g + Dóra Attila / 12z @ Cökxpôn Ambient Society
Magasművészet: Ha az agyeldobás előtt kipipálnád a kulturális program rubrikát, akkor ezzel a koncerttel kezdd el a szombati alapozást. Improvizatív jazz lesz, elektronikával és farbwechseles vendégekkel (Bartha Márk, Carla Under Water).

1488991_780368581991748_1709811565_n

SZOMBAT: Gotta stick together @ Trafik
Punkfesztivál: Rengeteg budapesti és Nyugat-Magyarország városaiból érkező punkzenekar játszik a Trafikban már este hat órától. Nevekért kattintsatok tovább, de nyilván nem ismeritek felét se, úgyhogy tessék,  még egy indok, hogy lenézzetek.

SZOMBAT: CYST @ Vittula
Zajongás a pincében: Újabb dj-csapat mutatkozik be a Vittulában! A Pyramids Don’t Existből ismerős Barta Bence és Agg Lili zajos katarzisokkal próbálja meg lebontani az elektronikus és hangszeres zene között még meglévő korlátokat. Talán live actbe is átcsúszik mindez, “ha elég józan leszek hozzá” – tájékoztatta az Urbanplayert Bence.

Találkozunk mindenhol!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥