keresés menü

Ennyire acélerős novembere még nem volt a pesti éjszakának

Bár szoktam azt mondani mostanában, hogy perpillanat a fővárosban egy új “undergroundot” építünk, mert a kétezres évek kultiplexelős-westbalkánozós-merlines buliaranykora után beszűkültek a lehetőségek (számos hatás miatt, a WB-tragédiától az ingyenbelépős romkocsmadídzsés trenden át a korábbi technós nemzedék kiöregedéséig), azért azt nem lehet mondani, hogy ne tennének meg a szervezők mindent, hogy a nyugati áramlatokat ide tereljék.

Ami a gépzenei bulikat illeti, Berlin szinte csak sunyulhat az alábbi felsorolás láttán! Persze túlzok, de túlozni gyönyör. Viszont ezek az események tényleg közel kihagyhatatlanok, és ez már nem túlzás.

November 3 – Ukrajna ezerzsánermestere

Vakulának hívják, és legyen szó ríkatóan bűvölő house-ról, Basic Channeles kikacsintásról, vasbakanccsal lépegető elektróról, az emberről olyanokat szoktak írni, hogy szettjei rituálék. Leírjuk mi is: a szettjei rituálék! A LÄRMben.

November 4 – A zsigeri brit

Ő nem más, mint a cizellálatlan house-t játszó DJ HAUS, az Unknown To The Unknown főnöke, a szigetország egyik legkomolyabb figurája, aki közben egy pillanatra sem komolykodja túl a dolgát, hogy az nevetségesen erőlködős legyen. A lakótelepi lazaság és a nyers illegálbulik találkozása a membránok előtt most szombaton.

November 10 – Megtudjuk, milyen lesz a zene 2047-ben

Merthogy érkezik a misztikus, fura videókkal házaló Amnesia Scanner, akikről nem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán emberek-e, annyira földöntúli, idegpálya-lebontó majd újraépítő zenéket kreálnak. Őket egészíti ki a nem kevésbé progresszív hanggyáros Moiré, akit Actresszel szokás egy lapon emlegetni, nem mellesleg a Ninja Tune, a Ghostly International és a Rush Hour adogatta ki munkáit, és rohant hozzá mixért a Dekmantel, a FACT és a Resident Advisor. Szóval ez eléggé különlegesen bika buli lesz!

November 11 – Endorfinnapalm plusz egy dús hajzat

Hogy Jayda G a valaha járt legderűsebb jelenség a Boiler Roomban (lásd lejjebb), abba aligha lehet belekötni, de lehet megírni nekünk, ha valaki látott nála vidámabb lemezcsavargatót. A Vancouver-Berlin tengely rutinos ingázója, aki mellesleg környezeti toxikológiában szerzett mesterdiplomát, nemsokára az Akácfa utcában durrantgatja a himnuszokat.

November 17 – Végre megint külvárosi technó

Mikor is volt utoljára? Egy éve? Még szép, hogy muszáj erről a reneszánszról említést tennünk, hiszen kevés őszintébb baszatási esemény van, mint ez, ami még megőrizte a manapság egyre kevesebbek által és egyre ritkábban a gyakorlatba átültetett húzzunk ki a városból táncolni-filozófiát. Sav lesz, erő lesz, kompromisszum nem lesz, ez biztos.

November 18 – a dídzsék dídzséinek dídzséje

Állítólag az Gilb’R, állítólag nem tud mellényúlni. Persze nem kell állítgatni, elég meghallgatni bármelyik mixét, az eseményszámba menés garancia, meg az elmenés is. Ahogy a szervezők írják találóan, hibrid hangzásával az elsők között vitte olyan terepre a house-t, ami miatt vígan lehet játszani akár tíz-húsz éves zenéit is a mai hipszter pumpák között. Bár még meg sem történt, ez az este jó eséllyel indul a mindenidők és a legenda címekért.

November 24 – Az arctalan fekete maszk

Eddig akárhányszor járt Budapesten, teltházat vagy minimum tisztességes tömeget generált, aminek nem kell annyira a csodájára járni, tekintve, hogy a magát soha fel nem fedő alak az egyik legproperebb egyszemélyes létesítmény a technóban. A hajóra jön, ott könnyebb elférni!

November 25 – Ukránok a Blahán

Ez elsőre elég rosszul hangzik, nem? Pedig itt most ez jónak ígérkezik. A Woo York fogós, sötét, betekerő teknót tol, savval itt-ott meghintve, kiadva olyan labeleknél, mint a Dystopian, az Afterlife, a Semantica vagy a Soma. Feketébe öltözni ér.

Vajon december megszorongatja majd a Száraz Elődöt? Lássuk meg!