keresés menü

Emlékszel még a szigetes Outkast koncertre? Gondoltad volna, hogy André 3000 az egészet nem akarta?

Mármint nem csak a hajógyári szigetes előadást, hanem az egész újraegyesülős turnét. Pedig a viccesen szövegezett fellépőruhái alapján, amikre még mi is felkaptuk a fejünket, azt gondolhatta az ember, hogy nini, a Hey Ya!-t a világra szabadító fekete mágus még mindig az elemében van. Ez az előzetes elképzelés azért a Szigeten már megingott kicsit, miután az Outkast egy értelmetlenül hullámzó, gyakran teljesen leülő, malmozásra késztető, lapos műsorral állt színpadra.

Talán lehet, hogy mindennek épp az volt az oka, amit André most elmondott a Fader kérdéseire válaszolva:

“Én nem akartam ezt a turnét. Tíz éve nem léptünk fel. Régiek a dalaink.”

Ezt egyébként a Miami Art Basel-en mondta, ahol kiállították mind a 47 kezeslábast, amiken az emlegetett üzenetek voltak olvashatók. Ezeket:

Amit kevesen láthattak a koncerteken is, sőt, nekem is új infó volt, hogy ezekről a ruhákról lógott egy árcédula is, amin az állt: SOLD. Ami már kicsit jobban árnyalja az összképet. Erről is beszélt:

“Úgy éreztem, az emberek azt mondják majd, hé, mindannyian a pénzért nyomjátok ezeket a fesztiválokat. És én úgy is éreztem magam, mint akit kiárusítanak, tényleg. Szóval arra gondoltam, miért ne csinálhatnék poént ebből?”

André további gondolatai a Fader cikkében.

Tűz tartalom 🔥