keresés menü

Emika ismét elhozza a hajóra titokzatoskodó eletronikus popját

emika03

Október 10-én csütörtökön a kortárs elektronikus zenék egyik igazán aktuális előadója érkezik az A38-ra. Bár, tegyük hozzá, nem nem először teszi ezt, Emika tavalyi fellépéséről még a Playeren így írtunk:

Emika ragaszkodik hozzá, hogy ne oldjuk fel az őt övező ártatlan rejtélyt – közben viszont lehetőség szerint élvezzük is azt, amit hallunk tőle. Ha ezzel az a célja, hogy az elektronikus zene egykori heroisztikus, ködös arctalanságát hozza vissza, amiben a zene áll mindenek felett, akkor drukkolunk neki. Mert ezen az estén sikerrel járt.

Szóval a Ninja Tune-üdvöske akkori előadása tetszett nekünk. Dubstepből, triphopból, minimálból és érzékeny, okos popból ötvözött élő, nagyszabású gépészeti produkciójával (ami várhatóan szépen is fog megszólalni, hiszen valószínűleg nem véletlenül dolgozott korábban a világ vezető hangszoftver-gyártójának, a Native Instrumentsnek) ezúttal friss, 2013-as lemezét fogja bemutatni, ami cseh felmenőire utalva a DVA címet kapta. Itt van két dal róla, itt meg a Facebookos eseményoldal.

http://www.youtube.com/watch?v=RvMuVleBoAE