keresés menü

Élőben remixelheted a saját iPhone-oddal a Massive Attack új számait

A Massive Attack neve örök érvénnyel összeforrt a műfajjal, amit gyakorlatilag ők találtak fel a 90-es évek elején: a trip-hoppal. Ez a két szó pedig bárhol hangozzék is el, jellemzően két reakciót vált ki: vagy tiszteletet kifejező, nosztalgikus gondolatokkal kísért sűrű bólogatáshullámot, vagy fintorgó legyintést.

Így vagy úgy, de 2016-ban a Massive Attack nem csak “még mindig létezik”, de pár éve (2013-ban) a csapat agytrösztje, Robert “3D” Del Naja bejelentette, hogy új album van születőben, és ha mindez nem volna még elég, Tricky is visszakapcsolódik a művészi megvalósításba. Ami nagy szó, mert a rajongók az 1994-es Protection óta kábé ezt várják – a zilált önmarcangolás mestere utoljára akkor szerepelt MA-lemezen.

Aztán idén január végén kijött a Ritual Spirit EP, amin Tricky mellett a Young Fathers, Roots Manuva és az énekes Azekel szerepelt.

Ezen

a klasszikus hangzást sikerült úgy borostyánba foglalni, hogy közben finoman újrahuzalozták-updatelték is azt.

Ez pedig itt a folytatás, de nem a megszokott formában: a Come Near Me, Dear Friend és The Spoils című új trekkeket kizárólag egy erre készített iPhone-appban lehet meghallgatni, és ezt sem a megszokott formában: az alkalmazás ugyanis a szívdobogásunk, a mobilkamera által észlelt fényviszonyok és a telefon mozgatása nyomán élőben remixeli-effektezi az éppen hallott dalt.

Mi kiválóan elszórakoztunk vele a szoba közepén, az ablakon túl közelítő vihar felé hülye módon lóbálva a telefont, és tényleg úgy éreztük, hogy a Massive Attack stúdiómunkálataiba pofázunk éppen bele. Próbáljátok ki! Még egyszer, itt a link.