keresés menü

Élőben a tíz éves A38-ról: mit jelentett be a legénység?

12:50 – Itt vagyunk a kétszer is a világ legjobb szórakozóhelyének megválasztott A38 állóhajón, buli nincs, sajtótájékoztató van, azaz lesz perceken belül. Korábban elhintettek egy olyat, hogy sokak kedvenc helyszíne valahogyan (hogy hogyan, még nem tudni) megszűnik állóhajónak lenni. Atyavilág, mit jelent ez? Ma kibontjuk az eszméletvesztésig összegabalyodott, titokzatos szálakat.

Addig is a májusi programmagazin, ami fogadja a sajtómunkásokat a székeken, meg egy Kanye Westet is túlszárnyaló, piramisos installáció:


13:12 –  “Igen, a hír igaz, életet találtunk a Marson” – kezdődik, persze ez nem igaz, csak a vicces felütés. Számokkal indítanak: tíz év alatt lezajlott megközelítőleg 5000 program, 10 ezer előadó, megfordult 2 millió látogató. Sőt, száznál több főt foglalkoztató intézménnyé váltak a városközponttól messze (úgy halljuk, erre azért büszkék, nem csodáljuk).

13:18 – Prezi irodájában készült fénykép a vásznon, a lapok között az A38 magazinja! És ha már így esett, akkor persze a Prezivel mutatják be az újdonságokat. Cuki adok-kapok.

13:20 – Meglepő vagy sem, de a Magyar Villamos Művek fő támogatóként lép be a képbe, Felkai György, a cég kommunikációs igazgatója a mikrofonnál. “Az a célunk, hogy különleges rendezvények mellé álljunk oda és megszólítsuk a fiatalokat.”

13:28 – Susanne Bachfischer, a (szintén támogató) Osztrák Kulturális Fórum igazgatója pár szóban örül a Tosca-fellépésnek, ami egyébként a tíz éves buli egyik fő attrakciója lesz:

13:30 – Kozlov Sándor programigazgató érkezik végre egy állítólagos NAGY BEJELENTÉSSEL: “mégis meg lesz tartva a Billy Talent koncertje július elsején, de július 10-én megtartjuk a Crystal Castles-koncertet is, novemberben pedig Amanda Palmer jön el.” Pár további név után megemlít két elektronikus sorozatot, a Technokunstot és a nemrég indult house-orientált Kioskot is, továbbá hogy a metál-vonal is megizmosodott (a héten a Meshuggah matekozik, jegyeket már senki ne keressen, mert elfogytak – a szerk). Egy kis promó az A38 tehetségkutatójának, a Talentométernek, ami más ám, mint  a többi, hiszen nagy hangsúlyt fektettek a zsűri szakmaiságára.

13:47 – A villányi Janus borház (a tavalyi Talentométer nyertese) képviselője tíz másodpercen belül kétszer is elsüti, hogy az A38 kúl hely. Mikrofonváltást követően óriási átkötés a legénységtől: annyira kúl, hogy fűteni kell, de hamarosan ez és a levegőztetés is már zöld energiával fog történni. “De nem úgy kell elképzelni ezt, hogy dől be a repceszag.”

13:56 – Kötelező önfényezés a Lonely Planet és az Electronic Beats közönségszavazása kapcsán, de egy szavunk nem lehet rá, hisz ki ne emlegetné fel ezeket. Szóba kerül a Ustream is, akikkel együttműködve nemrég kísérleti adásokat közvetítettek, és “nagy az elhatározás”, hogy szeptembertől élőben is menjen az összes koncert ezen a csatornán.

14:00 – Új weboldal, Instagram, minden! Az új oldal kevésbé lesz portálos – ez időszerű volt már -, szimpla, könnyen követhető struktúrájú site érkezik, amit az a Polgár “Rozmy” Péter készített, aki az “egyetlen, nagy piros gombba belezsúfolni mindent” grafikusi műfaj legjobbja.

14:16 – Végre jön, amire mindenki várt, a nagy bejelentés, ami azonban sajnos nem az, hogy koncertyachtok söpörnek majd végig a Dunán minden hétvégén. “Mielőtt tizenegy évesek leszünk, egy szörnyű – vagy zseniális – dolog fog az A38-cal történni, jövő januárban ugyanis megszűnik állóhajónak lenni. Jön a tíz éves karbantartás ideje, egy időre a hajó eltávozik a városból, ha jól tudom a rémkomáromi hajógyárba, szóval kicsit beteg lesz egy kórházban.” Annyi baj legyen, ahogy érzékeljük, a hajónak még bőven áll a zászló, szóval 2020 tájékán még ez a fantázia is valóra válhat.

-VÉGE-

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥