keresés menü

Elég jó sztori, hogy miként lett társszerző Beyoncé lemezén az Animal Collective

Biztos mindenki hallotta, hogy Beyoncé hétvégén beyoncézott egyet, és ismét mindenféle előzetes felhajtás nélkül tette ki a Lemonade című új lemezét a Tidalre. Azon ma már nem is szokás meglepődni, hogy mennyi közreműködő dolgozott az anyagon: Jack White, Weeknd, Kendrick Lamar és James Blake elég tetszetős névsort alkotnak, hogy a producereket ne is említsük most.

Az újságírók elég hamar kiszúrták, hogy az előző évtized legesszenciálisabb hipszerbandája, az Animal Collective is meg van nevezve a lemez kreditjei között. Ez elég indokolatlannak tűnt, lévén Animal Collective-ék felett már elment az idő kicsit. Így joggal merült fel a kérdés, hogy miért kellettek ők Beyoncének.

Az egykori hipszterkedvenc Animal Collective

Az ominózus, 6 Inch című szám producere, Boots a Geniuson írt egy jegyzetet a dalszöveg mellé, ahol is elmeséli, hogy az egyik sor, a “she too smart to crave material things” tök véletlenből túlzottan hasonlított az Animal Collective My Girlsének ahhoz a részéhez, hogy “I don’t mean to seem like I care about material things”, úgyhogy megelőlegezve bármilyen pereskedést, inkább nagyvonalúan feltüntették az ő nevüket is a szerzők között.

Elég vicces lenne, ha ezután mindenki elkezdene paranoid módon minden sorhoz feltüntetni valakit, aki korábban hasonló mondatokat énekelt. Valószínűbb azonban, hogy inkább egy ügyes reklámhúzásról van szó, hogy legyen egy újabb indíték Beyoncé nevének megemlítéséhez.

(via)