keresés menü

Elmentünk meghekkelni az Electronic Beats interaktív kiállítását az Ankertbe

A fesztivál finisében, csütörtökön már a Telekom nemzetközi csapatától is jöttek sajtótájékoztatni, azaz illusztris számokat és tényeket mondani az ezen a hétvégén zajló Electronic Beats fesztiválról: 16 magyar és jeles külföldi fellépő, 40 partneresemény, amennyi egyetlen másik országban sincs, és 5-10-15 ezer emberre számítás. Nem mondanánk, hogy a magentások ne lennének optimisták a bulijukkal kapcsolatban, amiben egyébként már nem csak zene van, de

  • gasztro!

  • művészet!

  • divat!

  • és tech!

…is.

Minket azonban sokkal jobban izgalomba hozott az Ankert hátsó, elsötétített traktusában elhelyezett interaktív kiállítás. Ennek az egyik részében a berlini flora&faunavisions amolyan lyukkártyás megoldással teszi lehetővé bárki számára, hogy majdnem saját zenét írjon, vagyis először egy műfaji lapot kell választani, aztán azon az egyes sávokra fekete pöttyöket helyezgetni. Ezt egy szkenner alá dugva aztán megszólal a zene, és a hozzá társított, többrétegű fényvizuál, és állítólag többszáz lehetőséget lehet kifacsarni a pontokkal.

Gondoltuk, jó sok sűrű kickdrummal meg tapsolással valami vicces trap-gabbert hozunk létre:

De ebből aztán csak ez lett, bár így is oltári büszkék vagyunk a GYERMEKÜNKRE, noha az egyik helyi pultos megállapítása szerint ez a trükközgetés akkor lenne igazán jó, ha lenne mit hozzá megeszegetni. Nem is sejtjük, mire gondolt!

Ennél sokkal jobban éreztük a saját jelenlétünket és bravúros kreativitásunkat, amikor kipróbáltuk kicsit arrébb Lorenzo Bravi Hit The Beat workshopját, ami tulajdonképpen egy szekvenszer, csak épp a hangokat számítógép helyett apró, szakzsargonnal élve úgynevezett biszbaszok szolgáltatják, például szegek, cigifilterek meg műanyagdarabok. Mi meg variálhatunk ügyesen a sávokkal.

Minden egyéb EB-s programról itt lehet értesülni, és rögtön fel is hívnánk a figyelmet, hogy vasárnap a Központban a NIGHTDRIVE és az Urbanplayer közös chicago house-orientált estje is elkapható lesz!