keresés menü

Gyere velünk szombaton a dream pop egyik legfurább szerzetének a koncertjére!

A trafós Electrify-széria legújabb állomásán az álomszerű hangulatoké lesz a főszerep. A kiemelt fellépő pedig az a Grouper, azaz Liz Harris lesz, akinek két lemeze is bekerült a Pitchfork friss álompop-történeti top 30-ába.

Harris főleg azzal szerzett hírnevet, hogy a műfaj határait összemosta az ambienttel, emellett zongorát, gitárt és csomó effektet használó munkáiban a posztpunkkal és a folkkal is kacérkodott. Ha egy számmal akarnánk mindezt szemléltetni a fülnek, akkor ez volna az mondjuk:

Grouper előtt játszik még az IDM-től a kísérletező hip-hopon, a house-on és a vaporwave-en át mára az ambientig jutó belga Ssaliva és az éppen Los Angelesben élő, de amúgy hazai Carla Under Water is. Ő szaxofonnal, hangmintákkal és dobokkal improvizál.

A lényeg átvéve, jöhet a játék!

Most kicsit nehezebb kérdés jön a szokásosnál, de nem megfejthetetlen. Kinek a rajza látható az április 27-én megjelenő új Grouper-lemezen, a Grid Of Points-on? Erről van szó:

A helyes megfejtéseket az info@urbanplayer.hu-ra várjuk péntek (04.27) délig, akkor rögtön sorsolunk, és értesítjük a szerencsést.