keresés menü

Antiszexista és amorf poppal jön az Electrify 8. epizódja

A brightoni Elizabeth Bernholz nemtelen és arctalan alteregóját, Gazelle Twint a 2011-es bemutatkozó lemeze óta jegyzik a kísérleti pop-szcénában. Ipari hatásokkal is játszó számaiban egyszerre támadja a szexizmust és küzd meg a saját maga testképével.

A kolumbia Lucretia Dalt akusztikus és elektronikus hangzásokat összejátszó amorf popzenéjéhez hasonlóan jót bizonyára, de jobbat alighanem nem lehetett volna találni Gazelle Twin elé kiegészítő kontrasztnak.

https://www.youtube.com/watch?v=mXUuAf1tFgw

És hogy ne maradjunk meg a béna oppozíciók fogságában, a nyolcadik Electrify-t a kelet-európai underground egyik kulcsfigurája, Lucia Udvardyova nyitja. Ő Palmovka nevű projektjének sötét, fenyegető, mégis nagyon személyes hangképeivel színesíti az estét.

JÁTÉK!

Írjátok meg október 30-a, péntek este nyolc óráig az info@urbanplayer.hu-ra, hogy a három fellépő közül melyiknek adta ki a lemezét a Nicolas Jaar-féle Other People, majd csekkoljatok be az EVENTÓ-ra, és reménykedjetek, hogy egyike lesztek annak a két embernek, akit felírhatunk a vendéglistára.