keresés menü

Szombaton Budapestre érkezik az évtized talán legrelevánsabb zenésze, mi meg kisorsolunk rá két belépőt

Noha túlzásnak tűnhet a cím felütése, nem nagyon van olyan zenész, aki James Ferrarónál jobban egy húron pendülne korunk hangjaival. Az R&B-től kezdve az ambienten át a bluesig egy csomó műfaj megidézett már, miközben a vaporwave-et is sikerült kitalálnia. Utóbbi nem is meglepő, hiszen elsődleges alapanyaga a napjaink kapitalista társadalmának hangjai:

A telefonok, az operációs rendszerek, az ATM automaták hangjait leutánozva készít olyan zenéket, amik úgy hívják fel a figyelmünket ennek a világnak kiüresedettségér, hogy közben valami megkapó dolog jön létre.

Nyilván nem tesszük ide az összes zenéjét, de mondjuk a 2011-es Far Side Virtual úgy hisszük, elég emblematikus ide ízelítőnek.

James Ferraróval szemben Lolina már megfordult Magyarországon, még Inga Copeland néven diszkzsokézott egy korrektet a Toldiban, most legújabb monikerje alatt érkezik, hogy elmondhassuk, ha külön-külön is, de a teljes Hype Williams játszott már élőben nálunk is. Ha csak ő jönne szombaton, már az is elég nyomós ok lenne a megjelenésre.

A két külföldi előtt pedig két hazai művész, S Olbricht és Kitzinger Gábor médiaművész mutatják be a Phase Alternating Line című audiovizuális műsorukat.

És akkor jöhet a játék, ami még jó, hogy James Ferraróhoz kötődik. Azt írjátok meg csütörtök délig az info@urbanplayer.hu-ra, hogy melyik évben született James Ferraro! Csütörtökön sorsolunk, legkésőbb pénteken délelőtt pedig értesítjük a szerencsés nyertes, akit plusz egy fővel felkarcoltatunk a gesztlistára. A tárgyba azt írjátok, hogy “Ferraro”. Itt meg az eventlink még egyszer.

Tűz tartalom 🔥