keresés menü

Misztikus ambient, vidám dzsungelzene és a egyik legmenőbb magyar gitáros a szombati Electrify kínálata

Az ötödik évadát kezdi szombaton a Trafó jövőzenés sorozata az Electrify. Szokás szerint két olyan külföldi fellépő is lesz, akiknek az érkezése önmagában is szót érdemelne, előttük pedig ismét egy olyan magyar zenész adja meg az alaphangot, aki miatt érdemes időben érkezni. Hogy kik ezek a titkos izgalmas zenészek? Sorban mutatjuk őket egy-egy képbehozó zenei darabjukkal!

Laraaji

Az este húzónevét Laraajit még 1979-ben fedezte fel Brian Eno, New York utcáin játszott ekkoriban elektromos citerán meditatív, távol-keleti ihletettségű transzzenéket. Az évek során a new age ambient egyik klasszikus zeneszerzőjévé vált, noha kacérkodott a tánczenékkel, a zajrockkal és a trip-hoppal is. Manapság pedig nevetés-terápia workshopokat is tart.

Sun Araw

Sun Araw, azaz Cameron Stallones a kortárs improvizatív szcéna egyik új sztárja. Futurisztikus dzsungelzenéjében dub, psych-rock, afrobeat és ambient találkozik mindenféle zajokkal és bátran kiengedett visszhangeffektekkel.

The Play Zone

Ez pedig a fent említett két előadó közös projektje. És igen, közösen is fognak zenélni.

Bulk

A Bulk név mögött kishazánk momentán legállatabb riffjeit játszó Kiss Raymond áll. A Bulk-monikerétől nem találtunk felvételt, de saját nevén és a Céh nevű duójától már igen. A várakozásokat az előbbihez valamivel közelebbre lőjétek be.

Hát ezek kurva jók, nem? De, rögtön be is csekkolok az eseményre!