keresés menü

Éjszakai krúzolgatás: Imre Kiss első lemezének streamje

Újabb zsupán anyag a magyar Farbwechsel kiadónál! Ma jelent meg a Londonból nyolc év után hazatérő Imre Kiss első lemeze. A Midnight Wave egy sötét konceptlemez kihalt utcákkal, egyedül töltött éjszakákkal, úttalan utakkal.

A végig analóg cuccokkal rögzített trackek szépen illeszkedve a label katalógusába hol a house-hoz, hol a technóhoz állnak közelebb, vagy inkább távolodnak el azoktól bensőségesen recsegő, egyúttal kietlenül koszos zenei tájképek fele. Máshonnan nézve meg kicsit olyan, mintha a kiadótárs, S Olbricht furán érzelmes, nyomasztva is felemelő világát ötvöznénk Madteo kísérteties technójával. Akárhogy is, nagy filmzenéje lehet az egyre korábban érkező őszi estéknek. Itt egy dal:

A teljes lemez pedig meghallgatható (lejjebb) és megvásárolható digitálisan illetve kazin a kiadó oldalán, kiegészítve két Best Available Technology- és egy (lám-lám!) S Olbricht-remixszel. A Kultblogon pedig egy szuper interjú is van, amiből csomó izgi részlet megtudható arról, hogy is készült ez a lemez az elmúlt évek során.