keresés menü

Egy szuper szexre akarok ösztönözni – interjú Labanna Babalonnal

Június 16-án hétfőn a Monday Session és az RNR666 közös szervezésében érkezik Budapestre Labanna Babalon. A finoman szólva megosztó művésznő szexuálisan túlfűtött videóival és provokatív performanszaival az undergroundnak azt a nyers, ellentmondásos oldalát képviseli, ami a legtöbb embernél kiveri a biztosítékot, mégis a legnagyobb popsztárok nyúlnak vissza hozzá, ha inspirációra van szükségük. Művészetét egyébként attól a pillanattól eredezteti, amikor hat nap bélyegezés után, a hetedik napon a vaginájába tapasztott nem egyet, hanem hetet.

Labanna Babalon munkássága egyébként se arról szól, hogy letegyen az asztalra egy mindenki által elismert műalkotást. Habár első sorban zenei berkekben számít ismertnek, munkásságát tekintve sokkal inkább a konkrét mű helyett a hatásra koncentráló performansz-művészethez áll közelebb és az csak másodlagos, hogy mindezt egy menő, a basszuszenék újabb irányait követő zenei körítéssel prezentálja.

Urbnplyr: – Lassan egy hónapja vagy Európában, mit csinálsz itt?

– Egy egész estés, széles terjesztésű film forgatása miatt érkeztem elsősorban. Az lesz a címe, hogy a Vágy felszabadít (Desire Will Set You Free). Jó barátom, Yony Leyser a rendező és egy fontosabb szerepet is játszik benne. Egyik legjobb barátomon, Samantha Urbanin keresztül ismertem meg. Ő és a barátja, Dev Hynes szintén benne lesznek a fikciót és dokumentációt keverő filmben egy sor olyan A-listás őrülttel egyetemben, mint Genesis P’Orridge, John Waters, Peaches, Nina Hagen és Amber Benson.

Kibaszott izgatott vagyok! Én saját magamnak egy eltúlzott verzióját játszom. Van egy jelenet, amiben egy performanszot csinálok a Görlitzer park melletti tónál. Egy dalt éneklek benne a szerelemről, miközben a múzsáim levetkőztetnek, bekenem őket olajjal és flitterekkel, majd egymáson hempergünk. A testünk fénylik a napon, a vendégek pedig a dionüszoszi lakomájukat fogyasztják. 

Urbnplyr: – Hogy gondolsz magadra, mint művészre?

Labanna: – Az élet egésze művészet számomra. Művészet, amikor szeretkezek, művészet, amikor főzök, művészet, amikor a seggem rázom. Elsősorban egy múzsa szeretnék lenni, aki kreativitásra és önmagunk szeretetére ösztönöz. Ez a legfontosabb számomra, nem az, hogy popsztár vagy elismert művész legyek.

Urbnplyr: – Szerintem elég sok közös van benned Lady Gagával. Mit gondolsz róla és a főcsapásbeli popzenéről?

Labanna: – Hmm, voltam az Artpop-lemez New York-i premierbuliján, és hát nem nyűgözött le. Látszólag vagy ő vagy a kreatív csapata kifogyott az ötletekből. William S. Burroughs mondta, hogy “ne próbáld átverni a múzsát!” Sokszor gondolok úgy az undergroundra, mint a mainstream múzsájára. A popsztárok mindig lopnak az undergroundból, vagy legalább a kreatív csapatuk figyelik a dolgokat. Ma azonban az emberek már meg tudják keresni ezeknek a forrásait. Kezd elegük lenni a hamisításból. A közösségi média pedig lehetőséget ad mindenkinek, akinek tehetsége van. Ez szerintem egy csodás dolog. Egyébként az Interview Magazine engem is megemlített, mint mintát, Miley Cyrus újrafelépítésével kapcsolatban.

Urbnplyr: – Mi a kedvenc számod idén?

Labanna: – A mainstreamből a Wrecking Ballt a legjobb karaoke-n szétkiabálni. Amúgy meg inkább az undergroundban vagyok benne. Inga Copeland Advice To Young Girlse végig nagyon beteg, odavagyok érte.

Urbnplyr: – Szüleid hogy viszonyulnak ahhoz, amit csinálsz?

Labanna: – Eltartott nekik azért egy ideig, míg elfogadták. Azt hiszem, apukám próbálja kerülni a dolgot, így nem látja a pucér képeket, de a szövegeket el szoktam neki küldeni. Anyukám viszont nagyon szereti, amit csinálok. Szüleim művészek, így kreatív környezetben nőttem fel. Anyukám sohasem volt zavarban a szexualitással kapcsolatban, de apukám is festett meztelen női portrékat. Jó meztelennek lenni. Szeretek meztelenül strandolni a charlestoni parton, mint gyerekként.

Urbnplyr: – Milyen műsorral készülsz Budapestre?

Labanna: – Lesz nálam néhány alap fantasztikus producerektől, valamint lesz a filmhez írt dalom is. Énekelni, táncolni fogok, amivel remélem, arra ösztönzöm az embereket, hogy szeretkezzenek egy jót az éjszaka végeztével.

 

A hétfő éjjeli show-ra ITT tudtok becsekkolni.  A képek Newhive-ról és Logan White-tól vannak, a videók pedig Labanna YouTube-csatornájáról.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥