keresés menü

“Olyanok Maguk, mint a dupla eutanázia!”

Interjú a Dupla Eutanáziával.

A Keretblog Kikeltetőjén tűnt fel a Dupla Eutanázia nevű formáció, először a nevével és a lo-fi trashpunkjával, majd majd azzal, hogy ezt az egész agymenést pont úgy tették színpadra, ahogyan az ilyet kell: szuper kiállással és magától értendő magabiztossággal.

Miss Stress Sodoma és Zsidóra Pimpnő frontemberek, Fertő Dzsí gitáros-zeneszerző, illetve Terror_able vizuálfelelős meséltek arról, hogy mi is ez az egész, honnan jöttek, és hova, valamint hova nem tartanak.

Balról jobbra: Zsidóra Pimpnő, Miss Stress Sodoma, Terror_able és Fertő Dzsí

Hogy jött világra a Dupla Eutanázia?

Zsidóra Pimpnő: Juraszek Krisztinától indult az egész. Őt lehet említeni?

Miss Stress Sodoma: Miért ne!? Sőt!

Zsidóra Pimpnő: Tőle ered a név. De a sztorit inkább mondja el Maga.

Miss Stress Sodoma: Épp odaértünk talán az Aurórába, és a Kriszti meg megörült nekünk. Maguk idejönnek és olyanok, mint a dupla eutanázia. És akkor mondtam is, hogy ez az!

Fertő Dzsí: Sok ideig ezután csak képzeletben létezett az egész, mint egy koncepció.

Zsidóra Pimpnő: Talán ekkoriban volt a legjobb.

Fertő Dzsí: Később a Kelemen Dávid kérdezte, hogy mi legyen a Magzatnak az előzenekara, mert egy héten belül kell valami.

Mi meg elvállaltuk, aztán elkezdtük gyorsan összerakni a számokat, hogy fel tudjunk lépni valamivel a Zeg-zugban, de szerencsére pont akkor bezárt a hely, így nem kellett fellépni.

A lényeg, hogy ekkorra már volt annyi szám, amivel jelentkezni tudtunk a Kikeltetőre. Majd amikor meg ott kellett fellépni, akkor már csak néhányat kellett megírni a műsorhoz.

Miss Stress Sodoma: Persze, amikor meg bejutottunk, akkor Magának meg rögtön az volt az első reakciója, hogy nemáááár! És akkor még az idetartozik mindenképpen, hogy volt egy projektünk a Zsidórával, amiben egy zenekart akartunk újjáéleszteni. Ami csúnyán nem valósult meg, hiába kaptunk ígéreteket.

Állj-állj egy picit! Mi ez a magázódás?

Zsidóra Pimpnő: Én és Sodoma Dóra már nem tudom, kábé már tíz éve, mióta ismerjük egymást, magázódunk. Vagyis én nem emlékszem olyan időkre, amikor ne így lett volna. Aztán ez átragadt bizonyos, arra fogékony emberekre, akikkel kommunikáltunk.

Terror_able: Amikor megismertem őket, már mindenki magázódott velük, szóval nekem már nem volt kérdés.

Romániánál voltunk.

Zsidóra Pimpnő: Szóval nagyon szerettük volna, ha összeáll a Románia, mert még sosem voltunk Románia-koncerten. És mi lettünk volna az előzenekar. Még csináltunk adománygyűjtést is indiegogón.

Fertő Dzsí: Fekete Dávid benyögte, hogy négyszázezer forint, és majdnem össze is gyűjtöttek annyit, aztán erre mondta a Fekete Dávid, hogy áhh, mégsem.

Ennek a zenekarnak a feltámasztásáról lett volna szó…

Az egyik számotokban, ha jól hallottam, a Románia frontembere, Csank Laci is nevesítve van.

Egyszerre:

“Bemegyek én a Bombóba
Sej a Bombó mulatóba
Hátha ott a Csank Laci meghív”

Fertő Dzsí: Szóval ez egy igaz történet. Csanki egyszer meghívott a Salgótarjáni Bombó mulatóban egy viszkiszódára. És nem viszkikólára, rosszul mondtam.

Szövegeket ki írja?

Fertő Dzsí: Főleg a két Dóra, meg néha mi is beleírunk.

Miss Stress Sodoma: Az utóbbi két évben, amikor ilyen szoros lett köztünk a viszony, akkor kezdtek el kialakulni. A Dóra mindig felírja a jó szövegeket, amik így elhangzanak. Aztán gondoltuk, hogy jó lenne ezekből valami egybefüggő dolog.

És hogy jött hozzá ez a zene?

Miss Stress Sodoma: Annyira még nincs eldöntve, hogy milyen is a zene, még alakul.

Fertő Dzsí: Én mondtam, hogy legyen ilyen gépdobos punk. De azt a mulatós számot is nagy örömmel csináltuk meg.

Meghallgattunk három-négy mulatós számot, és átlagoltam az akkordmeneteket, és így született meg.

Van minimál technós, Depeche Mode-os is. A Guitar Pro 5 nevű program gagyi midihangzásával készül minden.

Koncis vizuálról mit kell tudni az olvasóknak?

Terror_able: Miután rájöttem, hogy a 10 éves laptopomon semmilyen vizuálhoz használt program nem megy, elkezdtem gifeket gyártani a tress jegyében. A számok elég tematikusak, szóval jól lehet hozzájuk ötletelni, a legjobb talán a Multitascing alá készült ppt. Illetve PR manazsénk kvalité promós szóróanyagai is feltűnnek. Ezen kívül az informatív intró hangterror is én vagyok.

Nektek lányok ez az első zenekarotok amúgy?

Zsidóra Pimpnő: Én énekeltem régen egy kórusban.

Miss Stress Sodoma: Én jelenleg is benne vagyok a Kronoszinklasztikus Infundibulum-ban. Ott is lehet látni – sajnos. Meg ennek volt még mittudomén milyen neve is.

Múltat és jelent ezzel asszem kiveséztük. Jövő: mik a tervek?

Miss Stress Sodoma: Hát olyan sok tervünk nincs, azonban azt itt is hangsúlyoznánk, hogy nagyon szeretnénk fellépni a Fekete Zajon a nyáron.

Zsidóra Pimpnő: A csúcson kezdtük, nemár Dürer meg Trip, most már csak lejjebb, például Blaha aluljáró.

Lemez és koncertek?

Fertő Dzsí: A mostani számokból lesz majd egy lemez. Koncert meg 15-én lesz az Aurórában.

Miss Stress Sodoma: Meg márciusban egy akusztikus a Babicskában.