keresés menü

Öt előadó, aki jobb lett volna a Dub FX-nél az Erzsébet térre

5. Rustie

Rustie új lemeze a Green Language nem lett olyan masszív, egységes anyag, mint a debütáló Glass Swords. Azonban úgy a trapes veretéseket, ahogy az elszálósabb ambientes témákat is nagyon szívesen hallgatnánk a fűben heverészve tíz Miller társaságában. A Danny Brown-nal közös bulibombáról nem is beszélve!

4. Antemasque

A Mars Volta feloszlása után Omar Rodríguez-López és Cedric Bixler-Zavala nem bírtak elszakadni egymástól és összerakták az Antemasque-t, ami konkrétan olyan, mintha a korábbi kultikus zenekarukat, az At The Drive-Int támasztották volna fel egy szélsebes, minden korábbinál slágeresebb punklemezhez.

3. FKA twigs

Az ezoterikus énekesnő számairól és főleg a nagyszerű lemezéről már sokat áradoztunk, de ahogy hallani és a YouTube-videókon látni lehet, az egész produkció a koncerteken teljesedik ki. FKA twigs ugyanis nem csak hogy tök jól énekel élőben, de azt is megmutatja, hogy miért alkalmazták korábban táncosként.

2. Fat White Family

Ugyan a nyár legerősebb garázsrock-lemezét Ty Segall tette le az asztalra, de a bennfentesek nagyon jól tudják, hogy a színpadon manapság a londoni Fat White Familynél senki sem csinál nagyobb fesztivált. Ha őket nem láttad, akkor nem tudhatod, mi a rock and roll 2014-ben.

1. The Knife

A svéd duó a napokban jelentette be, hogy a maradék néhány koncertjük után abbahagyják a közös munkát. Már a színházi előadással felérő koncertjeik révén itt a helyük a listán. Így azonban az első hely sem kérdéses, hiszen ők nem olyannak tűnnek, akik csak úgy összeállnának később nosztalgiázni.

(A fenti mobilkép TÉNYLEG a Dub FX koncert előtt készült, ennyi ember volt kíváncsi a mikrofonos hacacáréra.)