keresés menü

Csak 18 éves, még csak huszonhárman lájkolják a Facebookon, de érdemes lesz rá odafigyelni

A Pigeons & Planes szúrta ki még a nyáron Devin Murphyt, vagyis az alig százezres lakosú indianai kisvárosban élő Dev09-t, ahol a saját szavai szerint egy nagy kerek nulla a zenei szcéna. Ő azonban olyan példák hallgatásával nőtt fel, mint A$AP Rocky és Travi$ Scott, alig egy éve pedig már egy Ilovemakonnen dalt is coverelt.

Füstös hangja már akkor is érdekes volt, de most kijött a debütvideója, ami könnyen jelzőhalmozásra késztethet bárkit, lehet ígéretesezni meg jövőreménységezni, mert hát tényleg:

Egészen 2015 januárjáig Garagebanddel meg egy USB-s mikrofonnal rögzítgette otthon a dalait, de aztán felfigyelt rá a SoundCloudon random kalandozó Stelios Phili, aki eddig már olyanok alá nyesett alapot, mint A$AP Ferg, Big Sean, MIA vagy Danny Brown. Várható volt, hogy valami újhullámosan elektronikus lesz, Dev09 pedig kapott is tőle pár szép öblös teret, ezt csak ki kellett töltenie tinédzseres odamondogatásaival, amik már most komoly szövegírói képességeket rejtenek. És még torka is van hozzá.

Meg gondolatai, amiket a Philivel közös első száma, a fél évvel ezelőtti LETHAL kapcsán már kifejtett:

“a dal arról szól, milyen a kertváros börtönében ragadni, közben meg béna internetsztárokat nézni, akik próbálják kierőlködni magukból a legjobb oldalukat. Lehet, hogy jól néznek ki, de szart se tudnak mondani. Szeretném, ha ez a web igazán tehetséges gyerekeinek himnusza lenne. Bízzatok a megérzéseitekben.”

Alakul ez.